- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Man kan køre turen fra London til Berlin i en Jeep Compass med en brændstoføkonomi, der er bedre end 23 km/l. Bilen på billedet har gjort det... Foto: Vivi Siiger. Klik på billedet og se det større.


Chrysler invasion i Genève


Tekst: Søren Clauding - marts 2008

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Genève Motorshow er en kærkommen anledning til for amerikanske Chrysler at lancere en stribe biler på det europæiske marked. Chrysler står også for Dodge og Jeep og blandt de udstillede nyheder er alt lige fra små fremtidsorienterede miljøvenlige konceptbiler over nye familiebiler som Dodge Journey til regulære muskelbiler som Dodge Caliber SRT4 og Chrysler 300C SRT8.

Dodge Caliber SRT4
Den nye Dodge Caliber SRT4 lanceres med en 2,4 liters 4-cylindret turbo benzin motor og 6-trins manuelt gear. Med sine 295 hk (363 Nm) er Dodge Caliber SRT4 i stand til at nå de 100 km/t på blot 6 sekunder. Caliber SRT4 er skabt for at tilføre Dodge Caliber modellen en god portion kraftfuld image som også gerne skulle smitte af på Dodge i almindelighed. Dodge Caliber SRT4 er en del af ”SRT familien” som i forvejen består af Chrysler 300C SRT8 , Jeep Grand Cherokee SRT8 og Dodge Viper SRT10, men om den nogensinde kommer til Danmark er ikke afgjort endnu.


Dodge Caliber SRT4


Dodge Journey


Dodge Journey
Introduktionen af den ny Dodge Journey sker som et led i den globale ekspansion af varemærket Dodge. Dodge udmærker sig ved særdeles maskuline og sportslige designs og det gælder også familiebilen Journey.

 

Dodge Journey er en såkaldt crossover, et mix af en personbil og en MPV, med plads til 5 personer og mulighed for tilvalg af en 3. sæderække der giver yderligere plads til 2 personer. Bilen er rummelig og funktionel bl.a. i kraft af tore opbevaringsrum under gulvet.


Bilen vil blive markedsført med en 2-liters turbodiesel motor såvel som en benzinøkonomisk 2,4 liters motor. Dodge Journey forventes introduceret i Danmark til efteråret.


Jeep Cherokee


Jeep Cherokee
Jeep har over 65 år på bagen men ligner stadig en Jeep. Det gælder også den nye Jeep Cherokee, som er udstyret med den velkendte Jeep-grill med de 7 ribber. Samtidig med at man bibeholder gode terræn egenskaber fremtræder den nye Cherokee med forbedrede ”on-road” køreegenskaber. Jeep Cherokee fås nu som standard med det helt nye permanente fire-hjulstræk system, det såkaldte ”Selec-Trac II”.


Den ny Cherokee har mere standardudstyr end tidligere og som en del af et helt nyt interiør tilbydes der nu også en luksus læderpakke. Nyt er desuden Sky SliderTM lærredskalechen, som giver åben himmel til passagerne i den nye Jeep Cherokee.
 

I Danmark vil bilen blive markedsført med 2,8 liters turbo diesel motor med partikelfilter – automatgear og førnævnte luksuslæderpakke. Den kommer til Danmark i løbet af foråret.


Chrysler Grand Voyager
Den ny Chrysler Grand Voyager er selvsagt også på plads i Genève – det er en bil, vi allerede har haft lejlighed til at prøve. Introduktion i Danmark til april.

Læs mere hér>>>


Chrysler Grand Voyager. Foto: Vivi Siiger.


Link til Chrysler Danmark

Link til Jeep Danmark

Link til Dodge Danmark

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt