- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cadillac CTS Coupé Concept


Genève Motorshow:

Fornyelser fra Cadillac


Tekst: Søren Clauding – marts 2008

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

To nye serie producerede modeller og et par fremtids koncepter er det, der skal forny Cadillacs position i Europa: luksusbilen ”CTS-V”, hybrid SUV’en ”Escalade Hybrid”, en såkaldt brændstof fri konceptbil, ”Provoq Concept” samt ”CTS Coupe Concept”, der udtrykker Cadillacs designlinie set i et fremtidsperspektiv.

 

Cadillac CTS-V

Den helt nye CTS-V kombinerer racerbils præstationer med ro og elegance som forventet i en luksus sedan. CTS-V’s V8-maskine er på 6,2 liter og forsynet med kompressor. Den præsterer omkring 500 hk. CTS-V byder på en lang række teknologiske og designmæssige forbedringer som f.eks. Magnetic Ride Control, automatisk transmission med rat skifte, et Performance Traction Management program lånt fra bl.a. de racerbiler, der benyttes i USA. Systemet kombinerer ønsket om sportslig kørsel med behovet for elektronisk hjælp til at styre de mange heste i den store bil. Det er planen, at CTS-V skal lanceres udenfor Nordamerika sidst på året.

 

Cadillac Escalade Hybrid

Escalade Hybrid er verdens første brændstofbesparende 2-mode hybrid monteret i en stor luksus SUV. Med en brændstofbesparelse på mere en 50% ved bykørsel kan man på én gang køre miljø-rigtigt og samtidig have fordelen ved en full-size luksus SUV. Den vil kunne fås i USA til sommer og senere måske også i Europa.


Cadillac Escalade Hybrid

Cadillac Provoq


 

Cadillac Provoq Fuel Cell Concept

Dette koncept er et slags hydrogen brændstofcelle ”crossover” køretøj. Provoq er en fortsættelse af GMs målsætning om at erstatte brændstofforbrug i biler gennem avanceret teknologi. Ved at anvende det såkaldte E-Flex fremdrift system kombinerer Provoq den nye femte generation af brændstofcelle systemet med et litium batteri, der producerer elektricitet til en elektrisk dreven bil uden brug af brændstof og uden udstødningsgasser af nogen art ud over vand. Den femte generation brændstofcelle er halvt så stor som forgængeren og udviklet til at kunne producere mere kraft. Den kan køre 483 km på en opfyldning af hydrogen – 450 km på hydrogen og 32 km på elektricitet fra batteriet.

 

Hvis den kommer i produktion, vil Provoq drives uden brug af en eneste dråbe brændstof fordi et solar panel, integreret i taget, bl.a. sørger for strøm til lys i kabinen, audio systemerne osv. Kofangermonteret strømkontakter gør det muligt at lade batterierne op natten over, men det kræver naturligvis el-produktion, som ikke nødvendigvis er brændstoffri.

 

Cadillac CTS Coupe Concept

CTS Coupe er, som navnet antyder, en sportslig version af CTS Sedan med bl.a. helt nye skulpturelt designede forskærme. Den har samme akselafstand som CTS, men højden er ca. 50 mm lavere og længden er også reduceret med 50 mm.

 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt