- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Korte nyheder


 Flere korte nyheder >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marts 2019


Ny kraftfuld Ford Transit Custom Sport
Ford har løft
et sløret for de fornyede Ford Transit Sport-varebiler, der blandt andet tæller en optimeret version af Transit Custom Sport – den stærkeste hidtil. Den nye Ford Transit Custom Sport yder 185 hk med et drejningsmoment på 415 Nm, der naturligt nok giver en endnu mere sportslig køreoplevelse. Ud over en ny Transit Custom Sport har Ford også løftet sløret for en optimeret Transit Connect Sport, der sidste år blev præsenteret på IAA-varebilsmessen i Hannover. Den nye Transit Connect Sport lander med en 1,5-liters EcoBlue-dieselmotor med manuelt gear og 120 hk. Sidste år steg salget af Transit Custom Sport i Europa med hele 58 procent, sammenlignet med året før. Modellens øgede salg bidrog til, at Ford i 2018 leverede det bedste europæiske varebilssalg i 25 år. Intet mindre end 380.900 varebiler blev i alt solgt i 2018 på tværs af Fords 20 største europæiske markeder. Også i Danmark styrkede Ford sin position i 2018. Salget af nye person- og varebiler fra Fords forhandlere steg i 2018 med 6,8 procent i forhold til 2017, og Ford holder dermed sin position som et af de bedst sælgende og mest populære bilmærker i Danmark. Den nye Ford Transit Custom Sport og Ford Transit Connect Sport forventes lanceret i Danmark september 2019.

Porsche Cayenne nu som coupé

Porsche udvider sin Cayenne-familie: Tredje generation af den succesrige SUV-modelrække suppleres med en endnu mere sportslig model – Cayenne Coupé. ”Coupé-modellen indeholder alle de tekniske highlights ved den aktuelle Cayenne, men har takket være et endnu mere dynamisk design og nye tekniske detaljer en mere progressiv, atletisk og følelsesbetonet positionering”, siger Oliver Blume, som er administrerende direktør hos Porsche AG. Højdepunkterne ved den nye Cayenne-model omfatter blandt andet en skarpere form med sin helt egen bagende, en adaptiv hækspoiler, enkeltsæder bagi og to forskellige tagkoncepter – et panoramatag med fast glas som standard og et kulfibertag som ekstraudstyr.

PSA trillingerne er "Årets Varebil 2019"

Det blev de tre kompakte og fleksible små varebiler fra PSA-gruppen, søstermodellerne Citroën Berlingo, Opel Combo og ikke mindst Peugeot, der scorede hædersbevisningen, "Årets Varebil 2019". Det blev afsløret i forbindelse med åbningen af Transportmessen i Herning, som da også udstiller såvel de tre topscorere som de øvrige nominerede i de dage messen finder sted. Motorsiden.dk's redaktør indgik i juryen bag kåringen, som officiel foretages af MKD, Danske Motorjournalister, og kan kun billige resultatet. Det var også hans top-nominerede bilmodel/er pga. bilernes alsidighed, fleksibilitet (de findes bl.a. i to længder) og individuelle designudtryk. Bl.a. er det første gang, at Peugeots såkaldte i-Cockpit kan ses i en varebil. Her er pointfordelingen blandt de fem nominerede:

1. Citroën Berlingo, Opel Combo, Peugeot Partner, 65 points.

2. MAN e-TGE og VW e-Crafter (søstermodeller), 45 pts.

3. Mercedes Sprinter, 37 pts.

4. Toyota RAV4, 27 pts.

5. Ford Transit Connect, 26 pts.

De tre søsterbiler fra PSA, fra venstre: Peugeot Partner, Citroën Berlingo og Opel Combo.

 

Peugeot Partner.

 

Opel Combo.

 

Citroen Berlingo.

Læs også >>>

10. marts 2019


WRC: Ogier og Citroën vinder Rally Mexico
Den 6-dobbelte og regerende verdensmester i rally, franskmanden Sebastien Ogier og co-driver Julien Ingrassia kørte søndag aften, dansk tid, sin Citroën C3 WR til sejr i 3. afdeling af World Rally Championship, Rally Mexico. Rallyet fandt sted i op til 2,7 kilometers højde og var præget af adskillige afkørsler og tekniske problemer. Kun fire deltagere var i en reel vinderposition, da der blev taget hul på søndagens hastighedsprøver i det 312 kilometer lange rally nær bjergbyen Leon. Trods den utaknemmelige opgave at skulle rydde det øverste lag af de rå grusvej på rallyets første dag som første bil på vejen, formåede Toyotas Ott Tänak at køre sin Yaris WRC i mål på 2. pladsen, fulgt af Fords Elfyn Evans. Hyundais Thieey Neuville kom i mål som den fjerde af de fire bilproducenters topplacerede kørere. Sammenlagt fører Tänak og Toyota fortsat VM-kampen, mens Citroën og Ogier har passeret Hyundai og Neuville, og de er nu på 2. pladsen i VM. Næste rally finder sted på Corsica om tre uger.det vises til dels LIVE på Eurosport og udsendelses tiderne publiceres sædvanen tro her på Motorsiden.dk.

Ogier og Citroën vandt Rally Mexico.

17. februar 2019


WRC: Tänak og Toyota vinder Rally Sweden

Den estiske rallykører, Ott Tänak, tog en overbevisende sejr til sig selv og Toyota i Rally Sweden - 2. afdeling af World Rally Championship, Verdensmesterskabet i rally. Tänak kørte et fejlfrit løb på udfordrende is- og snebelagte skovveje, der imidlertid i kraftigt tøvejr var omdannet til en mellemting mellem mudder, sjap og tøsne. Tänak vandt ved samme lejlighed også den afsluttende Powerstage i sin Toyota Yaris WRC med en ligeså overbevisende sejrsmargin: I rallyet var han 53,7 sekunder foran nr. 2, Esapekka Lappi, der har forladt Toyota til fordel for Citroën og nu kvitterede for den franske bilfabriks tillid. Og på Powerstagen var forspringet 3,5 sekunder. Lappi fastholdt 2. pladsen i allyet i et snævert opgør med sidste års VM 2'er, Thierry Neuville i Hyundai og kom i mål 3 sekunder hurtigere end belgieren. I rallyet deltog også den 9-dobbelte verdensmester, Sebastien Loeb, som blev nr. 7 i sin Hyundai i20 WRC, og som et kuriosum deltog også verdensmesteren fra 2000 og 2002, Marcus Grönholm - hans mål var at gennemføre og prøve en de nye WRC-biler og havde givet sig selv deltagelsen i Swedish Rally i en Toyota Yaris WRC i anledning af sin 50-års fødselsdag sidste år. Han kørte til tider hurtigt, men skulle også prøve grænserne i snevoldene og blev sammenlagt nr. 38.

Med sejren overtog Tänak såvel som Toyota føringen i kørernes og konstruktørernes verdensmesterskab. Næste rally finder sted i Mexico fra d. 8-10. marts,


6. februar 2019


Dansk codriver vinder Rally Monte Carlo Historique

Der er tradition for, at danske deltagere klarer sig godt i den historiske udgave af Rally Monte Carlo, men siden 2002 har intet dansk hold stået øverst på podiet. Ikke desto mindre kunne danskeren Mogens Reidl som co-driver for franskmanden Badosa her til morgen og godt nok på fransk licens glæde sig over, at de to tilsammen har vundet 2019 udgaven af det prestigefyldte rally. Bedste hel-danske hold i år blev Toni Hansen og Per Brodersen på 18. pladsen. Det vindende team kørte Renault 8, mens det bedste danske hold kørte Audi 80.


Flere korte nyheder >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt