- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2018

på Motorsiden.dk

 

Op til og under årets 24-timers løb i Le Mans bringer vi aktuelle historier fra Le Mans >>>24 timers Le Mans præsenteres i samarbejde med TOYOTA HYBRID, DUNLOP og TOTAL


Billedet er taget fredagen inden 24-timers løbet, hvor samtlige officials har fri. Men det er taget ved det selvsamme autoværn, de selvsamme sted, hvor de dygtige hold danske frivillige skal sikre at løbene weekenden over forløber rigtigt derude, hvor det sker.


24 timers Le Mans 2018: Andre danskere i Le Mans


Af Søren Clauding - juni 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Selvom antallet af danskere i Le Mans faldt efter Tom Kristensen æraen er der stadig tusindvis af danskere, der valfarter til Le Mans, og dansk er fortsat det mest talte sprog i Le Mans efter fransk og engelsk.

 

De fleste er betalende publikum, der blot yder atmosfæren, selskabet og et godt race. Men så er der også dem, der har en ganske anden tilgang til Le Mans end danskere har flest.

 

Et helt hold af dem finder man ude langs banekanten. De har ikke betalt entré, men får på den anden side heller ikke penge for deres indsats. Ikke desto mindre yder de sammen med flere tusind andre frivillige en uvurderlig indsats, uden hvilken der ganske enkelt ikke kunne afholdes et motorløb som 24-timers Le Mans eller for den sags skyld alle andre motorløb.

 

Der er nemlig en håndfuld danske officials, der har dygtiggjort sig i en sådan grad, at de er kvalificeret til at tage det ansvar, der er forbundet med langs banekanten, og de står helt tæt ved den, uden afbrydelse at holde øje med begivenhederne på banen, vise de rette flagsignaler, fjerne havarerede køretøjer, rydde op efter uheld og i det hele taget og på alle måder at sikre, at banen kan bruges til at køre på efter reglerne og med sikkerhedsniveauet helt i top.

 

For nylig afhold FIA en såkaldt "de frivilliges dag". det skete  bl.a. i forbindelse med VM-rallyet i Portugal. Om ACO, arrangørerne gør eller har gjort noget tilsvarende ved vi ikke. Men her på Motorsiden.dk benytter vi anledningen til at udråbe et stort TAK til alle jer, der bruger jeres fritid på at dyrke jeres passion for motorsporten, påtage jer et stort ansvar og udføre den uvurderlige indsats, som kun I kan gøre det, fordi I har lært det.

 

Mikkel Jensen vandt LM P3 supportløb

Og så var der iøvrigt også anledning til at opleve en anden dansker på Le Mans, en af dem, der sørger for at de mange frivillige officials også i fremtiden får noget at se til langs banekanten.

 

Han hedder Mikkel Jensen og han vandt ganske enkelt weekenden første løb (og blev nr. 6 i det andet) i det såkaldte "Road to Le Mans" for 400-hestes LM P3 racerbiler.

 

Til daglig kører han som fabrikskører for BMW i en tysk serie, han var blevet bedt om, at komme til Le Mans som stand-in for BMW's hold i GTE Pro klassen, men pludselig sad han i en LM P3 racer. Og så kunne han jo ligeså godt vinde, når han nu sad der...

 

Mikkel Jensen er 23 år gammel og er nok en af de kommende Le Mans kørere, som med et kvalificeret gæt sidder i en regulær Le Mans racer indenfor de allernærmeste år. Måske allerede i 2019.  

Holdet af frivillige danske officials var samlet i Grand Prix Tours lejren, hvor de blev interviewet af ingen ringere end historiens første danske Le Mans vinder, den næsten legendariske John Nielsen.

 

Le Mans optakt - Danske officials

 

Mikkel Jensen kom, så og sejrede i LM P3 klassen som blev afviklet som to support løb til 24-timers racet, hhv. torsdag og lørdag.

 

Le Mans optakt - Mikkel Jensen LMP3

 

 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt