- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik på billederne og se dem større


Biltest:

SEAT Toledo 1,6 TDi 105 hk Style Ecomotive

Elegant og prisattraktiv familiebil


Af Søren Clauding – januar 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SEAT Toledo i Motorradioen


SEAT Toledo deler teknisk platform med Skoda Rapid, men er det elegante, temperamentsfulde alternativ. Prøv derfor at skue gennem den triste grå farve på billederne og se de elegante linjer. Vi har set den både i hvid og rød – en ganske anden oplevelse.

 

Heldigvis er holdning til farver forskellig, så nogle vil givetvis synes godt om bilen i grå. Og heldigvis kan man selv vælge farver, når man bestiller en. Men når vi påpeger netop spørgsmålet om farve, er det fordi den emotionelle oplevelse af bilen nødvendigvis må spille en afgørende rolle, fordi funktionelt er forskellen beskeden mellem Skoda Rapid og SEAT Toledo.

 

Attraktiv pris

Der er dog en forskel til: Prisen. Den allerbilligste SEAT Toledo koster 155.000 kroner iflg. prislisten. Den tilsvarende Rapid er i skrivende stund prissat til 160.000. Og sammenligner man den prøvekørte Toledo med 105 hestes dieselmotor og Style-udstyr med den tilsvarende topmodel fra Skoda, er prisforskellen dobbelt så stor. Der er oven i købet tale om priser med fodnoter for Skodas vedkommende, hvilket vil sige, at det er særligt reducerede tilbudspriser. Men tilbud kan jo vare længe i disse tider, hvor bilpriser ikke er noget bestandigt.

 

Som et kuriosum kan også nævnes prisforskellen på specialfarver. Merprisen herfor hos Skoda er 6500 kroner. Hos SEAT betaler man 5300 kroner oveni.

 

Skarpt og tidløst design

Ikke mere snak om sammenligning og farver. For SEAT Toledo er i sig selv en ret attraktiv bil, ikke mindst fordi den kombinerer elegance, et tidløst og endda moderne og relativt skarpt design med glimrende funktionelle egenskaber og gode pladsforhold.

 

Det sidste er bemærkelsesværdigt, fordi et bagagerum på 550 liter (der kan øges til 1490 liter, når bagsæderyglænene lægges ned) er ret stort i en sedan-lignende personbil, der måler under 4,5 meter i længden. Sedan-lignende, fordi den har tophængslet bagklap, formet så det ser ud som om, at den har udvendigt bagagerum.

 

Størrelsesmæssigt supplerer Toledo den mindre Ibiza og også SEAT Leon  (læs f.eks. denne test af SEAT Ibiza >>> og prøvekørslen af SEAT Leon>>>). Leon er ikke større, tværtimod, men optræder som en meget anderledes bil med anderledes egenskaber. Eksempelvis er bagsædepladsen og bagagepladsen markant større i Toledo end i Leon.

 

Glimrende kørefærdigheder

Motoren er velkendt fra Volkswagen gruppen og der er intet negativt at sige om den. Den leverer fine fartpræstationer i kombination med god brændstoføkonomi – 25,6 km/l. Og den er god også at køre længere ture i, fordi affjedringen absorberer større ujævnheder forbilledligt og gør det muligt at mærke mindre ujævnheder, så man har god føling med underlaget, som givetvis også kan henføres til alufælgene på 16” med tilhørende lavprofildæk.Udstyret er udmærket, selv i den billigste variant. Style udgaven har et andet og bedre lydsystem, den har klimaanlæg, tågelygter fortil, der fungerer som kurvelys, hvor lygten i den side, hvortil man drejer tænder, når svinget er skarpt. Lyslængden reguleres elektrisk (gælder for øvrigt alle modeller) og fartpilot og el-sideruder både for og bag er standard. Sædevarme er imidlertid ikke standard.


 

 

 


Model:

SEAT Toledo 1,6 TDI 105 hk Style Ecomotive

Listepris:

Kr. 229.900

Motor og transmission:

4 cyl. 1,6 l turbodiesel. 105 hk. 250 Nm/1500-2500 omdr./min. 5 M/T dobbeltkoblingsgear.

Præstationer acceleration/ topfart/

Brændstoføk/ CO2 udledning:

10,4 sek./ 190 km/t/ 25,6 km/l /104 g/km

Længde:

4,48 m

Bagagerum:

550-1490 liter

Diverse:

ABS. EBD. ESP. 16” alufælge. Tågelygter med kurvelys. Elektrisk lyslængde regulering. 6 airbags. Fjernbetjent centrallås. Multijusterbart rat. Klimaanlæg. El-justerbare sidespejle m. varme. El-sideruder for og bag. Fartpilot.


Link til importøren


Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt