- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Biltest:

Seat Mii 1,0 Ecomotive 75 hk 5d Style aircon

Luksus-mini er ikke så ringe


Af Søren Clauding – februar 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

110.000 kroner er prisen for en af de billigste kompakte mellemklassebiler. For den pris får man plads for alle pengene. 110.000 kroner er også prisen for en luksuøs mini-bil i form af SEAT Mii. For den pris får man udstyr for alle pengene.

 

SEAT Mii har vi tidligere prøvekørt i den helt spartanske udgave til 80.000 kroner (læs testen af SEAT Mii hér >>>). Og det ER en spartansk model, med bare en enkelt sidedør i hver side og uden fjernbetjent centrallås. Det er virkelig spartansk i moderne tider.

 

Værditabet

Omvendt skal der ikke så meget til, for at forvandle den oplevelse. Merprisen er 30.000 kroner, men man må ikke glemme, at prisen for en bil også afhænger af salgsprisen, hvis man en dag vil sælge den igen. Udover, at brugte 5-dørs biler generelt er lettere at få en god pris for end biler med 3 døre, er en spartansk udrustet bil heller ikke den letteste salgsvare. Med andre ord er det temmelig sandsynligt, at værditabet er ens for den spartanske model og udstyrsmodellen og da er det alene mere-forrentningen, der er taler imod luksusmodellen.

 

Alt andet taler nemlig for den dyrere variant. I det konkrete tilfælde får man en kraftigere motor under motorhjelmen, uden at give nævneværdigt køb på benzinforbruget. I praksis vil benzinforbruget formentlig vise sig at være ens. Men 75 hestekræfter i stedet for 60 gør en forskel i trafikbilledet. Men trives ganske enkelt bedre, når man har overskuddet til f.eks. at foretage en hurtigere overhaling. Sikkerheden ved en hurtigere overhaling må der heller ikke ses bort fra. Og det er mere mærkbart ved lav fart end ved høj fart. Motorgangen er mindre anstrengt, dermed er komfort-oplevelsen større.Lang udstyrsliste

Standardudstyrslisten i en Mii er god, men mangelfuld, når det kommer til den mere luksuøse side af sagen. I Mii med ”Style” udstyr får man fjernbetjent centrallås, elektrisk drevne sideruder foran og asymmetrisk deleligt bagsæderyglæn. Og så er aircondition standard. Det er ikke at foragte, for der bliver meget hurtigt varmt i en lille kabine. En klap for handskerummet betyder, at indholdet bliver derinde og ikke kan lokke nysgerrige blikke udefra.Også højdejusterbart førersæde er standard i en Mii Style, man får fire højtalere i stedet for to, men sædevarme følger ikke med i prisen. Det savner man især ved vintertide – men ingen grund til at fortvivle: Sædevarme kan tilkøbes for 3000 kroner. Også et reservehjul kan fås billigt – for blot 700 kroner. Men så kan man selvfølgelig ikke udnytte pladsen dér, hvor reservehjulet skal ligge. Som standard følger der et pladsbesparende lappekit med bilen.

 

Top of the World

Mest af alt får man imidlertid en mere harmonisk, en mere ”on the top of the World” oplevelse, trods bilens beskedne ydre. Det harmonerer glimrende med Mii’ens på én gang elegante og sportslige udseende. Det ligger dels i motoren, som både er lydsvag, vibrationssvag og trækvillig, dels i de fabelagtigt gode køreegenskaber, bilens beskedne størrelse taget i betragtning.

 

Alle modeller, der markedsføres i Danmark, er af ”Ecomotive” typen, dvs. de er blevet optimeret med henblik på at køre længst muligt på literen. Det har man bl.a. opnået ved at sænke bilen cirka en centimeter. Derved strømmer der mindre luft under bilen, luftmodstanden er ringere og benzinøkonomien bedre.

 

Til gengæld bliver affjedringen lidt fastere, men det lider køreegenskaberne ikke af. Fast affjedring giver bedre stabilitet, ringere sidevindsfølsomhed og mere præcis styring. Kørekomforten lider lidt, fordi ujævnheder mærkes lidt mere, men da kørslen bliver roligere pga. den bedre stabilitet udligner de to forhold i det store hele hverandre.


SEAT Mii i Motorradioen >>>Model:

Seat Mii 1,0 Ecomotive 5D Style m. aircon

Listepris:

Kr. 109.400

Motor og transmission:

3 cyl. 1,0 l benzinmotor. 75 hk. 5 gear.

Præstationer acceleration/ topfart/

Brændstoføk/ CO2 udledning:

13,2 sek./ 172 km/t/ 23,8 km/l /98 g/km

Længde:

3,56 m

Bagagerum:

238 liter

Diverse:

ABS. EBD. ESP. EBA. Safety Assist. Hillholder. 4 airbags. Fjernbetjent centrallås. Højdejusterbart rat. Indvendig justerbare sidespejle. El-sideruder for. Splitbagsæde. Isofix. Radio med AUX indgang.


Link til importøren


 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt