- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt







 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volvo Concept Estate.

Klik på billederne og se dem større


Verdenspremiere i Genève 2014: Volvo Concept Estate


Af Søren Clauding – marts 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volvo Concept Estate er den tredje af en serie på tre konceptbiler, der signalerer den retning, Volvo tager med deres kommende biler. Som navnet indikerer, er der tale om en stationcar, og den følger i hælene på Concept Coupé, der blev vist sidste år på Frankfurt Motorshow (læs om Volvo Concept Coupé hér >>>), samt Concept XC Coupé, der havde premiere på Detroit Motorshow.

 

I sagens natur har bilerne mange visuelle lighedspunkter, og så har designerne på forbavsende vis formået at fastholde den Volvo identitet, som Volvo kunderne gennem tiden har sat så stor pris på. Ordet "Estate", altså "ejendom", kan da også direkte relateres til de legendariske Herregårdsvogne fra Volvo.

 

Volvo har gjort meget af at fastholde sine svenske rødder, og i kabinen finder man bl.a. læder beklædt instrumentbord, hvor læderet stammer fra Tärnsjö, naturældet træ i panelerne og eksklusive detaljer i kobber.

 

De 21" store letmetalfælge, påmonteret ultra lavprofildæk, er med til at underbygge det sportslige udtryk.

 

Samtidig med præsentationen af Concept Estate fremviste Volvo også deres nye Drive-E motorer. D4 turbo diesel, for eksempel, med 190 hestekræfter og et moment på 400 Nm, samtidig med at man kan holde CO2 udledningen helt nede på 85 g/km, når motoren er lagt i en Volvo V40. Det svarer til længere end 30 km/l - en unik præstation i så forholdsvis stor en bil.

 

Sammen med den nye motor har Volvo også skabt en ny 8-trins automatgearkasse.


 


Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt