- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt







 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Subaru VIZIV2 Concept.

Klik på billederne og se dem større


Verdenspremiere i Genève 2014: Subaru VIZIV2 og WRC STI


Af Søren Clauding – marts 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Subaru er, helt ufortjent, et lidt overset bilmærke i Danmark. Internationalt er den japanske bilfabrik kendt som producent af high-tec biler, ikke mindst baseret på unikke kendetegn som boksermotor og symmetrisk firehjulstræk. Og på Genève motorshow viste fabrikken et enestående eksempel på fremtidstænkning, baseret netop på disse principper: VIZIV 2 Concept.

 

Konceptbilen viser vejen for kommende generationer af crossovers fra Subaru. Dels på design men også på det tekniske område. VIZIV står nemlig for ”Vision for innovation”.

 

Subaru VIZIV 2 Concept er en 4-hjulstrukket crossover med hybridteknik. omfattende et plug-in hybridsystem med tre elmotorer. Én, der trækker forhjulene, samt én ved hvert baghjul. Hele arrangementet drives af Subarus 1,6-liters turboladede Boksermotor i kombination med den trinløse automatgearkasse Lineartronic.

 

Fordeling af kræfterne

Løsningen med tre elmotorer giver en ekstra dimension til Subarus 4-hjulstræk. Når man drejer på rattet, kan systemet sende flere kræfter til det yderste hjul og dermed hjælpe til med at få bilen hurtigere gennem svinget. Når rattet drejes tilbage, og bilen rettes op, fordeles flere af kræfterne til forhjulene for at øge retningsstabiliteten – en slags udbygget udgave af velkendte Torque Vectoring systemer.

 

VIZIV 2 Concept inkluderer også Subarus såkaldte SI-Drive, som er blevet tilpasset hybridteknikken. Lige som det normale SI-Drive har også Hybrid SI-Drive tre indstillinger. Som tillæg til ”Intelligent” og ”Sport” har den fået ”Eco-Cruise”. I Eco-Cruise indstillingen indgår sikkerhedssystemet EyeSight i styringen af motorernes effektudtag for at tage mere hensyn til køreforhold og den omgivende trafik.

 

Udover sit ekstravagante design har Subaru VIZIV 2 Concept i længde på 4,43 meter og plads til fire passagerer.

 

Impreza WRX STI 

På Genève Motorshow fremviste Subaru også en mere jordnær bil, om end den har masser af kræfter: den seneste generation af Impreza WRX STI, der både vil blive introduceret med den imponerende bagspoiler samt i en lidt mere civiliseret GT-udgave uden så synlige aerodynamiske ekstremer.


Niels Thaning - Direktør Subaru Danmark.

 

Subaru VIZIV2.

 

 

Subaru WRX STI.

 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt