- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt







 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeep Renegade.

Klik på billederne og se dem større


Verdenspremiere i Genève 2014: Jeep Renegade


Af Søren Clauding – marts 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Til efteråret lander den i Danmark, men verdenspremieren på den nye lille Jeep foregik på årets motorshow i Genève. Jeep Renegade hedder den og er helt basalt en ny firehjulstrækker med amerikanske rødder, Jeep’s første SUV i mini-segmentet.

 

"Vi er i disse år vidne til et bilmarked i rivende udvikling med en stigende global efterspørgsel på de kompakte SUV’er. Derfor er vi stolte af at præsentere den nye Jeep Renegade - en ærkeamerikansk offroader i mini-segmentet, der leverer en unik kombination af råstyrke og den nyeste teknologi samtidig med, at den forholder sig tro mod Jeeps berømte amerikanske design og værdier som frihed, eventyrlyst og amerikansk off-road livsstil," siger Mike Manley, der er direktør for Jeep mærket hos Chrysler, der via tilhørsforholdet til Fiat i Danmark varetages af den danske Fiat- og Alfa Romeo importør.

 

Teknik fra Grand Cherokee

Med udgangspunkt i teknologien fra den nye Jeep Grand Cherokee, der blev lanceret i Danmark i januar måned, tilbyder den nye Jeep Renegade to af de mest avancerede og intelligente typer af firehjulstræk i sin klasse, nemlig Jeep Active Drive og Jeep Active Drive Low.

 

Begge systemer sikrer et optimalt vejgreb ved at kunne sende op til 100 procent af kræfterne ud til hvilket som helst hjul, hvis terrænet kræver det. Samtidig er Jeep Renegade den første SUV i mini-segmentet med en funktion, der helt frakobler bagakslen, når der ikke er behov for træk på den, hvilket bidrager til en forbedret brændstoføkonomi.

 

Rødder i Willys Jeep

Jeep Renegades er den ultimative moderne udgave af den legendariske Willys MB Jeep fra 1941. Den har kompakte ydre dimensioner men er indvendigt både rummelig og fleksibel med smarte opbevaringsfunktioner og fleksible passagersæder. Der er også mulighed for det nye, eksklusive My Sky open-air tag-system, der gør det muligt at fjerne dele af taget og dermed lukke lys og luft ind i kabinen.

 

Den nye Jeep Renegade vil kunne fås med en 1,6 liters benzinmotor på op til 110 hk og en 170 hestes 1,4 MultiAir. Samtidig lanceres den med tre dieselmotorer fra en 1,6 liters på 120 hk til en 2-liters maskine på 170 hk. Som den første i sin klasse har man med den nye Jeep Renegade også mulighed for at vælge en avanceret 9-trins automatgearkasse. De mindste motorer leveres med forhjulstræk.

 

 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt