- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 





 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik på billederne og se dem større


Frankfurt Motorshow: Verdenspremiere på Nissan X-Trail

Med ny generation af X-Trail tager Nissan solidt fat i den lange ende


Af Søren Clauding – september 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nissan har et erklæret mål: I 2016 skal Nissan være den bedst sælgende japanske bil på det europæiske marked. Da bilfabrikkerne internationalt er enige om, at mellemstørrelse SUV’er og kompakte cross-overe vil definere europæernes bilkøb i de kommende år, hvor flere og flere finder ud af at mikrobilerne er for små, har Nissan allerede fat i den lange ende. Og det tag bliver endnu mere solidt med den nye Nissan X-Trail, som havde verdenspremiere på Frankfurt Motorshow.

 

Nissan er da også et af de mest succesrige bilmærker i Europa lige nu, de udvider og fornyer til stadighed produktpaletten og X-Trail har længe trængt til fornyelse, fordi den ikke mindst visuelt ikke længere harmonerede med det fancy og moderne udtryk, man finder i bestsellere som Nissan Qashqai og Nissan Juke.

 

Fine detaljer

Med den nye X-Trail, som vil blive lanceret i Danmark næste sommer, fornyer man ikke alene bilens udseende, men introducerer også top-of-the-art elektroniske løsninger, som markedet måske ikke efterspørger lige nu, men givet vis snart vil gøre det. Fine detaljer som fralægningsrum, der passer til en 10” tablet-pc eller i-pad er et håndgribeligt udtryk for, at man har tænkt sig om i enhver detalje.

 

Nissan highlighter selv en række egenskaber på bilen, som kommer på markedet næste år, bl.a.: NissanConnect, der er et net-baseret system, som inkluderer de sociale mediaplatforme og giver føreren tilgang til en lang række apps. 4-hjulstræk er et centralt element bag bilens kørefærdigheder og det anvendes også til at optimere bilens køreegenskaber på plan asfalt. Heldækkende panoramasoltag og mulighed for 7 sæder indgår fortsat som en option. Men det centrale er ikke de enkelte funktioner, men i høj grad den måde, hvorpå de fungerer.


Link til importøren

Nissan X-Trail.

 

Nissan Friend-me konceptbilen, der blev vist første gang i Kina tidligere på året, havde også fundet frem til Frankfurt Motorshow. Bilen viser den linjeføring, vi kan forvente fra Nissan i de kommende år.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt