- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 





 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik på billedet og se det større


2013 Frankfurt Motorshow:

Verdenspremiere på skelsættende Mazda3


Af Søren Clauding – september 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mazda6 var skelsættende, da den for første gang så verdens lys, og den er siden blevet en kæmpesucces. Der er ligeså god grund til at tro, at den nye Mazda3, der har verdenspremiere på Frankfurt Motorshow, fungerer ligeså skelsættende. Den er designet efter samme grundfilosofi som Mazda6, tilpasset de noget mere kompakte dimensioner, men den er ligeså elegant, ligeså dynamisk, sofistikeret og overbevisende som storbror.

 

I Danmark bliver Mazda3 introduceret ti blot 200.000 kroner for den billigste version. Da får man en 5-dørs udgave med 100 hestes 1,5 liters benzinmotor, og den prissætning skal nok hjælpe salget på vej.

 

Vi vender om kort tid tilbage med en mere indgående præsentation af den nye Mazda3, men kan allerede hér fastslå, at en del af teknikken fra Mazda6 går igen i den nye kompakte bil. Den vil blive markedsført både som sedan og hatchback, men der er ikke en stationcar på vej, derved adskiller den sig radikalt fra Mazda6.

 

Forskelle og ligheder

Mazda’s danske PR-chef, Jannik Olsen, fastslår godt nok, at selvom der er mange lighedspunkter mellem de to biler, er der også mange forskelle, og de retfærdiggør selvsagt den nye Mazda3. Udover størrelsesforskellen er der visuelle forskelle, men SKYACTIV teknologien er ikke desto mindre den samme.

 

Det skal kunderne dog ikke være kede af, for Mazda har med en gennemoptimeret anvendelse af velkendte forbrændingsmotorer og drivliner opnået sensationelt gode forbrugstal. Førnævnte 100 hestes 1,5 liters benziner gør det således muligt, at køre ikke mindre end 20 kilometer på en liter benzin. Et sådan forbrugstal er også skelsættende i mellemklassen. En Mazda3 i sedan versionen måler 5,59 meter i længden og ligger dermed størrelsesmæssigt tæt på samme bilkategori som Mazda6. Hatchback udgaven er 12 cm kortere og bagagerummet derfor også en smule mindre.


Klik på billederne og se dem større

 

Klik på billederne og se dem større


Link til importøren

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt