- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 





 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ford S-Max Concept.

Klik på billederne og se dem større


Frankfurt Motorshow:

Verdenspremiere på Ford S-Max Concept og Vignale koncept


Af Søren Clauding – oktober 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ford præsenterede på Frankfurt Motorshow to koncepter. Det ene var ret håndgribeligt – det andet er mere en filosofi eller forretningsmodel.

 

Ford S-Max Concept

Ford S-MAX Concept er baseret på det, Ford i 2005 kaldte SAV (Sport Activity Vehicle). Konceptet dannede grundlag for den nuværende S-MAX - en sporty og fleksibel bil, der nu har brug for en afløser.

”Det nye S-MAX Concept viser slet og ret næste generation af den populære Ford-model iklædt Fords nye globale designsprog, udstyret med unikke og avancerede teknologier,” forklarer Ford danske PR-chef, Lene Dahlqvist.

 

Men bilen er også udtryk for, hvordan Fords forskellige kommunikationsfunktioner kan pakkes sammen: Ford SYNC er centrum for bilens kommunikations-funktioner. MyFord Touch giver trådløs internetadgang, som gør det muligt at integrere ens personlige gadget med bilen – også for passagererne på bagsædet.  SYNC AppLink giver chaufføren mulighed for stemmestyring af smartphone apps fra en stadig voksende liste af tjenester såsom Spotify, Kaliki, Glympse og Aha, som giver mulighed for at hente musik, nyheder, personligt tilpasset information, lokalisering og navigationsmuligheder i bilen.

 

Lige i hjertet

Ford SYNC giver også mulighed for funktioner som forbedrer helse og velvære. For eksempel vil Fords ECG Hjerterytmeovervågning registrere chaufførens hjerteaktivitet og videregive oplysninger om hjerteaktivitet målt over lange perioder – data, som man ellers ville skulle opsøge et lægehus for at få målt. Det giver mulighed for at lade Ford SYNC varsle medicinske eksperter om unaturlig hjerteaktivitet og til og med udløse sikkerhedssystemer i en eventuel nødsituation.

 

Glukose overvågning tilkoblet Ford SYNC kan varsle forældre med et sovende diabetes-barn på bagsædet om et eventuelt anfald.

 

Avancerede versioner af Ford Active Park Assist kan udføre vinkelret parkering, advarer om krydsende trafik, kontrollere både styring og gear, bevægelser frem og tilbage – og samtidig varsle chaufføren om trafik som nærmer sig fra siden, når der køres ud fra en parkeringsbås.

 

Men også på det mere jordnære introducerer Ford samtidig en helt ny 1,5-liters EcoBoost benzinmotor med turbo, to knastaksler med uafhængig, variabel indstilling m.m. med det mål, at øge både effekt samt forbedre brændstoføkonomien.

 

Vignale: VIP-status i bred forstand

På det mere abstrakte plan, indtil videre i hvert fald, fremviste Ford også et visuelt eksempel på en Ford Mondeo Vignale, som i sig selv er en high-class udgave af en Ford Mondeo, f.eks. med forkromede fælge. Men det er ligeså meget en kundefilosofi, som skal give køberen af en Vignale-model (som i øvrigt ligeså godt kunne være en Focus Vignale) en stribe mer-værdier for folk på farten, som f.eks. VIP parkering i lufthavne, lounge-adgang, fasttrack adgang m.v. altså en slags guld-kort service, som dog endnu ikke er konkretiseret, særlig service hos forhandlerne osv.

 

Vignale-konceptet var visualiseret gennem en high-class variant af Ford Mondeo.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt