- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 





 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BMW i8 - og i baggrunden en i3 elbil på vej rundt på en indendørs ottetalsbane.

Klik på billederne og se dem større


2013 Frankfurt Motorshow: BMW verdenspremierer i miljøets tegn


Af Søren Clauding – september 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På Frankfurt Motorshow dokumenterer BMW, at det på ingen måde behøver at være kedeligt at køre elektrisk. BMW i8 den ultimative plug-in hybrid, hvor den tyske fabrik endegyldigt gør op med at hybrid betyder ”langsom”.

 

Der er tale om en konceptbil, næste generations sportsvogn siger man selv, med en 3-cylindret turbobenzinmotor, der trækker på baghjulene mens der bruges elektricitet til forhjulenes fremfærd. Det lyder kedeligt, men er det ikke: Den 3-cylindrede maskine har en slagvolumen på 1,5 liter og den præsterer ikke mindre end 231 hestekræfter. Forhjulenes elmotor producerer ikke mindre end 131 hestekræfter og de to værdier kan lægges direkte sammen. På elektricitet alene kan det smukke køretøj køre 35 kilometer.

 

Den officielle verdenspremiere på BMW i3 er også Frankfurt Motorshow (læs vore første test af BMW i3 hér >>>). Og miljø-varianter prægede udstillingsstandene, hvor det var bemærkelsesværdigt at den nye BMW X5 også blev præsenteret i en særlig eDrive version, der ligesom i8 er en plug-in hybrid.

 

Ny BMW X5

Den nye BMW  X5 er i øvrigt 3. generation af den bil, der oprindelig var BMW’s første SUV. Den nye generation kan ikke skjule sit ophav, men brændstofforbruget er blevet sænket og køreegenskaberne mere sportslige. Undervejs i udviklingen har man endvidere sparet 90 kg i forhold til den tidligere generation.



På udstillingen præsenterede man bl.a. også BMW Concept Active Tourer Outdoor. Bag det lange beskrivende navn skjuler der sig ikke alene plug-in hybridteknik men også en lang række funktionelle løsninger, der sammenkæder forskellige mobilitetsformer for det moderne menneske i bevægelse.



Link til importøren

 

 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt