- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 





 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Audi Sport Quattro Concept

Klik på billederne og se dem større


2013 Frankfurt Motorshow: Stribevis af verdenspremierer hos Audi


Af Søren Clauding – september 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Audi-huset på Frankfurt Motorshow er uden sammenligning det tættest befolkede område. Af gode grunde, for der var en helt stribe nyheder, hvor det især var en ny Audi Sport Quattro Concept og en italiensk designet Audi Nanuk Quattro Concept, der stjal billedet. Verdenspremierer på biler klar til serieproduktion var dog heller ikke kedelige: Audi A3 cabriolet og Audi A8.

 

Audi Sport Quattro Concept er knaldgul og er sidste skud på guattro-linjen, som har bestået siden 1983. den er først og fremmest en visuel oplevelse, men i kørefærdig stand vil den kunne klare en topfart på 305 km/t. Den skyldes en 560 hestes 4-liters V8, som også kendes fra Audi RS 7 i skøn forening med en 150 hestes elektromotor. Der er med andre ord tale om en regulær plug-in hybrid. 285/30-21 hjul gør deres til at øge æstetikken.

 

Litium-ion batteriet muliggør at man kan køre 50 kilometer på elektricitet alene. Og har man travlt kan de fire trækkende hjul bringe en op til de 100 km/t på 3,7 sekunder – det er hurtigere end Audi R8.

 

Audi nanuk quattro concept

Konceptbilen Audi nanuk quattro concept er et crossover-koncept, der kombinerer dynamikken fra en højtydende sportsvogn med Audis quattro-ekspertise på vejen, på racerbanen og også offroad. V10 TDI-motoren sætter standarden for kraft og effektivitet.

 

Audi har udviklet konceptbilen Audi nanuk quattro concept i samarbejde med designerne hos Italdesign Giugiaro. Den har en 5-liters centerplaceret V10 dieselmotor, der yder 544 hestekræfter og leverer et drejningsmoment på 1.000 Nm allerede fra 1.500 omdr./min. Den sprinter fra 0-100 km/t på 3,8 sek., og tophastigheden er 305 km/t.Dobbelte wishbones styrer konceptbilens 22"-hjul, som er udstyret med 235/50-dæk foran og 295/45-dæk bagpå. Og så har den ikke bare firehjulstræk men også firehjulsstyring.

 

Når føreren styrer ved lav eller moderat hastighed, drejer baghjulene op til 9 grader i modsat retning af forhjulene. Det giver en virtuel forkortelse af akselafstanden på ca. 100 cm og reducerer vendediameteren til ca. 10 m. Ved højere hastigheder drejer systemet baghjulene op til 2,5 grader i samme retning som forhjulene. Det giver en virtuel forlængelse af akselafstanden med ca. 140 cm og dermed bedre stabilitet. Audi nanuk quattro concept har en akselafstand på 2,71 meter. Den er 4,54 meter lang og 2 meter bred.

 

A3 Cabriolet

Audi A3 Cabriolet er en kompakt 4-sæders-bil, som i forhold til forgængeren er vokset – i længden fra 4,24 til 4,42 m, akselafstanden fra 2,58 til 2,60 m og i bredden fra 1,77 til 1,79 m. Kun i højden (1,41 m) er den blevet 15 mm lavere – det giver den åbne 4-personers-bil en mere elegant og sportslig fremtoning på vejen.

 

Bagagerumsvolumenen er vokset med 60 l, og bagagerummet er lettere at læsse. I hjulkasserne er der plads til store hjul på op til 19". Forrudens ramme er fremstillet af aluminium og så er den udrustet med en stofkaleche, som er spændt ud på en mekanisme i magnesium og stål, og som er integreret i bilens design. Den åbnes og lukkes elektrohydraulisk på under 18 sekunder – op til en hastighed på op til 50 km/t.

 

De tre nyudviklede motorer, som Audi A3 Cabriolet fås med ved introduktionen, er i væsentlig grad med til at give bilen sin sportslige karakter. De to TFSI-motorer yder henholdsvis 140 hk og 180 hk fra en slagvolumen på 1,4 og 1,8 l. 2,0 TDI yder 150 hk. Flere motorer følger – fra 1,6 TDI med 110 hk til 2,0 TFSI, som driver Audi S3 Cabriolet med sine 300 hk. Alle motorer i den nye Audi A3 Cabriolet omfatter teknologierne direkte indsprøjtning, turboladning og start-stop-system.

 

I topversionen, Audi S3, der følger kort efter introduktionen, har den kompakte cabriolet ekstra sportslige præstationer. 2-liters TFSI-motoren yder 300 hk og har et drejningsmoment på 380 Nm. Accelerationen fra 0 til 100 km/t klares på 5,4 sek. med den 6-trins S tronic. Ved blandet kørsel kører den 4-cylindrede turbomotor 14,1 km/l.


Audi A8: Verdenspremiere på IAA

 

Audi nanuk quattro

 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt