- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 





 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik på billedet og se det større


Verdenspremiere på Genève Motorshow 2013:

SEAT Leon SC - med fokus på sport


Af Søren Clauding – marts 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det var Volkswagen Golf, der høstede palmerne og æren, da titlen ”Car of the Year” blev uddelt i forbindelse med Genève Motorshow. I princippet ville den samme ære også skulle tilfalde søstermodellerne fra Audi, Skoda og ikke mindst SEAT, for de er langt hen ad vejen identiske med moderfirmaets legendariske Golf, og bl.a. baseret på VW’s nye såkaldte MQB platform.

 

Imidlertid gjorde forskellige lanceringstidspunkter for de fire søstre, at kun Audi A3 og VW Golf kunne kandidere til titlen i 2013. Octavia og Leon kom lidt senere på markedet.

 

Til gengæld markerede SEAT sig så i Genève ved at lancere en 3-dørs udgave af SEAT Leon, med betegnelsen SC. SC betyder Sports Coupé og dermed har man allerede sendt et signal om, at det er lidt forkert blot at kalde bilen for en 3-dørs udgave.

 

Sammenlignet med SEAT Leon – altså den bil, der har en identisk platform med VW Golf – er akselafstanden på ”SC” 4 cm kortere – og bilens totallængde er krøbet 3 cm. Derfor kan man forvente mere levende køreegenskaber på samme måde som rallybiler med kort akselafstand er hurtigere omkring hjørnerne. Som sådan er karrosseriet også mere eller mindre nyt og forruden hælder 19 grader mere end i Leon. Dermed virker bilen mere sportslig.

 

Bemærkelsesværdigt er det også, at når Leon SC lanceres hen på foråret, bliver det til en pris, der er 5000 kroner lavere end Leon og dermed bliver listeprisen for den billigste Leon SC under 190.000 kroner. Motormæssigt er Leon og Leon SC identiske og er i det store hele baseret på samme motorer, man også kan få til VW Golf.

 

 

 

 

 

Specifikationer, SEAT Leon SC med benzinmotor

Specifikationer, SEAT Leon SC med dieselmotor


 

 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt