- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 





 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opel Cascada - klik på billedet og se det større


Genève Motorshow 2013: Verdenspremiere:

Opel Cascada og Opel Rocks rykker Opel endnu videre


Af Søren Clauding – marts 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er en forrygende udvikling, Opel har gennemgået i de sidste år. Efter at være kommet på benene igen, som følge af den økonomiske nedtur, har den tyske fabrik definitivt sagt farvel til sit gamle ”gammel mand og blød hat” image. I dag er den tyske fabrik innovativ, dynamisk og fremadrettet. Det genspejles i de biler, fabrikken bringer på markedet.

 

Og endnu inden Opel Adam introduceres i Danmark – det sker medio marts (læs vores første prøvekørsel af Opel Adam hér >>>) – er en ny på trapperne. Helt ny er den dog ikke og den er først på trapperne, når publikum på Genève Motorshow kombineret med diverse analyser har sagt OK til den. Men derefter er vejen fra den konceptbil, der blev præsenteret i Genève, til serieproduktion ganske kort.

 

Rocker ved traditionerne

Opel Adam Rocks rokker ved traditionerne. Den er en variant af Opel Adam, udsprunget af by-atleterne, den såkaldte Parkour trend, og bilen er ikke bare dekoreret anderledes, den er hævet 15 mm, den er 20 mm bredere, den er udstyret med 18” alufælge og har et mere råt look. Samtidig kan den fås med kanvastag i hele tagfladens bredde.



Den nærmeste konventionelle betegnelse er ”cross-over”, men tænkt til bykørsel og ikke mindst til yngre dynamiske mennesker, for hvem bilen er et livsstilsudtryk, ligeså meget som et transportmiddel. Samme tankegang ligger bag Opel Adam, men nu udvidet til at fascinere en endnu bredere målgruppe.

 

Opel Adam tilbyder 61.000 variationsmuligheder hvad angår det udvendige design og 82.000 varianter af interiøret. Det kan naturligvis kun lade sig gøre vha. en topmoderne computerstyring af produktionsprocessen. Heldigt, for med endnu en variant vil antallet af variationsmuligheder blive endnu større.

 

Brugsrigtig cabriolet

På Genève Motorshow har Opel også verdenspremiere på Opel Cascada, en cabriolet baseret på den effektive Opel Astra undervogn. Cascada er en regulær 4-personers cabrio med ikke mindre end 280 liter bagageplads, når kalechen ikke er i brug. Opel har valgt en kaleche fremfor et af de populære foldetage, fordi det er mere pladsbesparende. Når kalechen er foldet op, øges bagagevolumenen til 380 liter – taget i sig selv fylder altså kun 100 liter. Det er bemærkelsesværdigt.

 

Bemærkelsesværdigt er det også, at bagsæderne ikke kun er til pynt. Det skyldes ikke kun den pladsbesparende kaleche men også, at Opel har udnyttet ethvert hjørne i den 4,7 meter lange bil og f.eks. ført bagagerummet helt ud i bageste kofanger.

 

Desuden kan kalechen betjenes ved hastigheder helt op til 50 km/t. Det indebærer i praksis, at man kan bruge enhver solstråle – ret hensigtsmæssigt i et land som Danmark – fordi man ikke behøver holde stille, når vejret skifter.

 

Opel Cascada kommer på markedet i Danmark i begyndelsen af maj til priser fra 410.000 kroner.


Cascada designer Andrew Dyson beskriver den finne-formede spoiler i frontpartiet på Opel Cascada.

Opel Rocks og Opel Cascada: Lyt til adm. dir. Thomas Bruun fra Opel Danmark i Motorradioen


Interview: Produktspecialist Dieter Metz, Adam Opel AG


Interview: Productspecialist Dieter Metz, Adam Opel AG

 

Interview: Cascada Designer Andrew Dyson, Adam Opel A&G


Opels officielle presseinfo om Opel Rocks >>>


Opels officielle presseinfo om Opel Cascada >>>


Opel Rocks rokker ved traditionerne.


 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt