- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 





 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ny Nissan Note - Klik på billedet og se det større


Genève Motorshow 2013: Verdenspremiere på ny Nissan Note

Ny Nissan holder vågent øje med omgivelserne


Af Søren Clauding – marts 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nissan satser målrettet på at øge markedsandelen på det europæiske og ikke mindst det danske marked. Et af midlerne er en ny generation af kompaktbilen Nissan Note, der har verdenspremiere på Genève Motorshow. Konceptbilen, Resonance giver desuden et fingerpeg om et fremtidigt crossover design.

 

Note er Nissans bud på en bil i det såkaldte B-segment. Den er bygget bygget på Nissans lightweight V-platform og er baseret på den konceptbil, Nissan præsenterede sidste år på Genève Motorshow. Den er kendetegnet ved en lang akselafstand og et kort overhæng – og så har modellen, der bliver solgt i Europa, en anden front end de Note’r, der sælges på andre markeder. Note er i øvrigt udviklet i Europa og vil også blive produceret på europæiske fabrikker.

 

Man introducerer den nye Note med fire alternative drivliner. Mindste motor bliver en 1,2 liters 3-cylindret benzinmotor, der yder 80 hk og gør det muligt, at køre 21,3 km/l. Men mere interessant er introduktionen af Nissans nye ”Safety Shield”, som består af en række teknologier, der hidtil kun har været set i større og dyrere biler.

 

Sikkerheds skjold

Systemet inkluderer Blind Spot Warning, Lane Departure Warning og Moving Object Detection, der holder føreren orienteret om trusler rundt omkring bilen. Informationerne indsamles af et vidvinkelkamera bag på bilen, som ved hjælp af et indbygget rengøringssystem vil være virksomt, når andre giver op…



Systemet kan suppleres af Around View Monitor, der giver en slags helikoptersyn, som kan anvendes ved parkering. Her benyttes ikke færre end fire kameraer, som i kombination giver den usædvanlige effekt.

 

Resonance: Tip om frentidens Nissan Crossover

Resonance er meget naturligt designet i USA og er et bud på, hvordan Nissan kan forstærke sin markante position i crossover segmentet. Biler som Qashqai, Juke og Murano er i serieproduktion. Det er Resonance ikke, men den giver en klar indikation af, hvordan de kommende generationer kan se ud gennem et proaktivt, energisk udseende.

 

Drivlinen består af et ”en-motor, to koblings” fuldhybridsystem, som kombinerer en kompakt benzinmotor med en elektromotor og en litium-ion batteri samt en Xtronic CVT-gearkasse.


Interview: Ralph Gonsalves, adm. dir. Nissan Danmark i Motorradioen

 

Interview: Ann Strøby, PR-chef hos Nissan Danmark i Motorradioen


 

 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt