- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 





 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Paris Motorshow 2012 verdenspremiere:

Ny kompromisløs SEAT Leon


Af Søren Clauding – 2. oktober 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Store ord fra James Muir, som er øverste chef i SEAT, da han afslørede den helt nye SEAT Leon på Paris Motor Show. Han erklærede, at: "Den nye Leon kræver ingen kompromiser fra kunden."

 

Den nye Leon er bygget på den nye MQB platform fra Volkswagen gruppen, den samme som også anvendes til den nye Golf. Den er i SEATs tilfælde 90 kg lettere og 52mm kortere end sin forgænger, men efterlader mere plads i kabinen. En række af seks benzin og fire dieselmotorer er til rådighed og den nye Leon har start/stop-teknologi og den mest effektive motor udleder blot 99g CO2/km.

 

Produceres i Barcelona

Den nye model er den tredje generation af Leon og ligesom tidligere generationer vil den nye model blive produceret på SEAT fabrikken i Barcelona. I alt er 1,2 millioner Leon’er blevet solgt til dato siden den første model blev introduceret i 1999.

 

For første gang nogensinde vil Leon udvides til at omfatte en tre-dørs og en Sports Tourer version. Den nye Leon bliver introduceret i Danmark i januar 2013, og lige efter den nye Leon introduceres også den nye Toledo fem-dørs sedan, som også vises i sin endelige udgave i Paris.




Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt