- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 





 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Paris Motorshow 2012 verdenspremiere:

Mazda 6 stationcar lanceres først


Af Søren Clauding – 13. oktober 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den nye Mazda 6 så første gang projektørernes lys, da den havde verdenspremiere på Moskva Motorshow for nylig og i Paris var man så klar med stationcar udgaven. Det er en bil, som i sagens natur er baseret på Mazda 6 Sedan, men sjovt nok er akselafstanden på den nye stationcar 8 cm kortere end for sedan’en.

 

Der er imidlertid tale om en meget vigtig bil på især de vesteuropæiske markeder hvor man i højere grad køber stationcars end biler med udvendigt bagagerum. Det er da også stationcarudgaven, Mazda begynder med at producere, hvilket bl.a. indebærer, at når den introduceres i Danmark i januar 2013 er det stationcar modellen vi først kommer til at se. Sedan’en følger dog hurtigt efter.

 

Mazda 6 er baseret på Mazda’s SKYACTIV teknologi, som indebærer at man super-optimerer bl.a. motorerne med henblik på bedst mulig brændstoføkonomi sat i forhold til kræfter. Det er dog samme motorer, der benyttes i Mazda 6 som også leveres i CX-5, men det gør dog ikke sagen ringere, tværtimod er oplevelsen af de nye motorer meget positiv i CX-5 (læs f.eks. vores test af Mazda CX-5 hér >>>).

 

I 6’eren bliver brændstoføkonomien endnu bedre, fordi der er tale om biler med mindre luftmodstand (cW=0,28 for stationcar’en). Mazda selv forventer en brændstoføkonomi for 2,2-liters dieselmotoren på 22,7 km/l for stationcarudgaven.

 

Den længere akselafstand på sedan-versionen er dog ikke helt genspejlet i forskel på bilernes ydre dimensioner. Således målet stationcarudgaven 4,80 meter i længden og det er kun 6,5 cm kortere end sedan’en. Den har dog en større bagagekapacitet end udgaven med udvendigt bagagerum: 522 liter kontra 489.

 

Mazda i Danmark forventer at den nye Mazda 6, der nu har 2-liters benzinmotor som basis-maskineri modsat 1,8 liters motor i den udgående model, vil koste omkring 300.000 kroner. Som sådan er der tale om et lille prisfald, men bilerne er ikke direkte at sammenligne.


Mazda i Motorradioen >>>


Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt