- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 





 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Paris Motorshow 2012 verdenspremiere:

Jaguar F-Type skal genskabe legenden


Af Søren Clauding – 1. november 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Interview med adm. dir. For Land Rover og Jaguar i Danmark, Per Temmesen i Motorradioen

Da Jaguar forleden på Paris Motorshow løftede sløret for den helt nye F-Type var det ikke bare en ny bil, men en genskabelse af en af verdens mest legendariske biler, Jaguar E-Type. Med umiskendelige design-elementer fra E-Typen, som kom til verden for 51 år siden, skal Jaguar tilbageerobre det tabte sportsvognsmarked.

 

Jaguar F-Type er baseret på Jaguar XK coupé men er en regulær to-sædet sportsvogn, en køremaskine. Pladsforholdene er beskedne, f.eks. rummer bagagerummet kun plads til 200 liter bagage. Kalechen er af stof men den har en bagrude i glas og kan foldes op – eller ned – på bare 12 sekunder, oven i købet ved hastigheder på op til 50 km/t.

 

To kraftværker

Når den kommer på markedet engang næste forår vil den være udrustet med enten en 3-liters V6 benzinmotor, der præsterer 335 hk og gør det muligt at nå 100 km/t på 5,2 sekunder eller alternativt en 488 hestes 5-liters V8, som klarer sprintet til de 100 km/t på 4,3 sekunder.

 

Den nye danske importør af Jaguar forventer, at introduktionsprisen for den billigste version vil være på omkring 2 millioner kroner på danske nummerplader.




Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt