- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 


Genève Motorshow 2011: Mitsubishi Global Small ”e-compact”


Tekst: Søren Clauding – marts 2011

 

 

 

 

 

 

 

Mitsubishi er blandt de første, der introducerer serieproducerede elektriske biler på verdensmarkedet. Det foregår faktisk netop nu i Danmark, hvor man har lanceret Mitsubishi iMIEV. Men man tolker ”e” strategien bredere på Genève Motorshow, hvor man præsenterede den første nye ”Global Small” konceptbil, baseret på den såkaldte ”e” tankegang, hvor det grønne ”e” står for en række grundliggende holdninger:

 

- Efficiency – dvs. effektivitet i den samlede ”pakke”.

- Engineering – man satser på state-of-the-art konstruktionskunst, hvor man tager hensyn til markederne i hele verden.

- Environment – miljø hensyn i enhver forstand.

- Electric vehicle – biler med 100 pct. elektrisk drift.

- Economies – lave driftsomkostninger.

- Effective design – funktionelle designs incl. effektiv aerodynamik.

- Export – man satser på eksport til i princippet alle verdens lande.

 

Selvom det kan virke som lidt for meget af en gimmick, at knytte holdningerne sammen med et ”e”, indikerer det en gennemarbejdet og målrettet attitude, som Mitsubishi og ikke mindst virksomhedens kunder vil have lettere ved at forholde sig til. Derudover er det begrænset, hvor meget nyt, der gemmer sig i Global One strategien.

 

Det skal dog ikke dække over, at præcis det nye B-segment koncept, som Mitsubishi præsenterede i Genève, i særdeleshed lever op til hovedelementerne.

 

Designet, som i basisudgaven er 3,74 meter lang og er udstyret med en 1–liters 3-cylindret MIVEC benzinmotor, stop-and-go samt et system til genindvinding af bremseenergien, er et signal om, at Mitsubishi som en af verdens industrigiganter, fortsat mener det alvorlig.

 

Den globale tankegang går igen i det visuelle udtryk, hvor man i meget højere grad gør bilen spiselig for en bred målgruppe af måske især yngre familier – og som sådan er den skabt til i første gang at supplere og måske siden at erstatte den populære Mitsubishi Colt Cleartec.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt