- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

Kia Rio har verdenspremiere i Genève.


Genève Motorshow 2011: Ny Kia Rio og Kia Picanto


Tekst: Søren Clauding – marts 2011

 

 

 

 

 

 

 

Kia har ikke færre end tre vigtige premierer på Genève Motorshow: Dels "uden for Korea premiere" på Kia Picanto, dels verdenspremiere på en helt ny Rio men også Europa-premiere på en hybrid-version af den Kia Optima Sedan.

 

Den helt nye Kia Picanto i segmentet for små biler vises for første gang uden for Korea.  Og den nye Kia Optima Hybrid vises for første gang frem for et europæisk publikum.

 

“Kia’s enestående, stærke tilstedeværelse omfatter tre premierer og viser vores mærkes designmæssige revolution, teknik i verdensklasse og avancerede hybridteknologier", udtalte Hyoung-Keun Lee, som er Vice Chairman hos KIA Motors Corporation.  "I Europa og rundt om i verden står de små og kompakte biler for en meget stor del af det globale bilsalg, så introduktionen af den nye Picanto og den nye Rio er meget vigtig for Kia i et år, som jeg er sikker på vil blive en milepæl for vores mærke".

 

Kia Rio

Den nye Kia Rio er 4. generation af en bil, som slet ikke har været på markedet i mere end et års tid. Den er en helt ny bil og ikke en evolution af forgængeren. Den udmærker sig udover et moderne design ved lave driftsomkostninger og klassens laveste udslip af CO2-emissioner – niveauet for modelrækken starter ved blot 85 g/km. Sammen med en brændstoføkonomi på hele 31,3 km/l bliver Rio den mest miljøvenlige bil med forbrændingsmotor i Europa.

 

Kia Picanto

Den nye Kia Picanto er nydesignet og ny konstrueret meget forskellig fra forgængeren.  Den er længere (3,6 meter) og har også længere akselafstand end forgængeren og den tilbydes for første gang både som 5- og 3-dørs.

 

Kia Optima Hybrid

Efter verdenspremieren i USA viser Kia nu for første gang den helt nye Optima Hybrid sedan for det europæiske publikum. Serieproduktionen begynder efter planen i første halvdel af 2011 og den iøjefaldende sedan indeholder nye teknologier, der med sikkerhed vil blive anvendt i fremtidige produktionsmodeller fra Kia.

 

 

 

Kia Picanto.

 

Kia Optima Hybrid

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt