- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

Honda Jazz hybrid introduceres i Danmark 3. april.


Genève Motorshow 2011: Honda kan det hele


Tekst: Søren Clauding – marts 2011

 

 

 

 

 

 

 

Honda har for længst blandet sig i toppen, når det gælder udvikling af hybridbiler, hvor benzinmotorer og el-motorer går hånd i hånd. I Genève har Honda verdenspremiere på den produktionsklar Honda Jazz, hvor man på mirakuløs vis har formået at fastholde Jazz’ens unikke egenskaber i form af ”biograf-bagsæder” – til trods for at batteri og el-motor optager mere plads i bilen.

 

”En del af forklaringen er, at Honda Jazz var designet til hybrid-teknologi fra starten af,” fortæller Michael Lund fra Honda Danmark. ”Vi har benyttet den plads, vi i den almindelige Jazz har under bagagerumsbunden til at placere IMA delen, dvs. styreenheden til hybridsystemet, og i motorrummet var der i forvejen plads til en el-motor mellem benzinmotoren og gearkassen.”

 

Jazz hybrid er lige om hjørnet og bliver introduceret i Danmark d. 3. april til en pris på blot 230.000 kroner. En Honda Jazz Hybrid kører 22,2 kilometer på en liter benzin.

 

Men Honda kan det hele. Man arbejder ikke alene med hybridbiler, når det gælder miljø-rigtig attitude. Selvom hybrid-teknologien er i højsæde – fordi ingen endnu har fundet en reel løsning på el-bilernes begrænsede rækkevidde – er el-drift noget, Honda også investerer i. Og en plug-in hybrid passer som fod i hose til fabrikkens satsning på hybrid-teknologi.

 

Honda er stort set klar med såvel en ren el-bil, som en plug-in hybrid, der begge introduceres i Nordamerika og Japan i 2012.

 

Men nu er Honda desuden begyndt at afprøve biler med brændselsceller. Det er en teknologi, vi ikke har hørt meget til i de sidste par år, men idéen hænger glimrende sammen med tanken om den fuldt-elektriske bil, fordi en bil, der producerer energi vha. brændselsceller gør det i form af elektricitet.

 

Foruden rækken af miljø-initiativer her Honda i Genève verdenspremiere på den kraftigt faceliftede Honda Accord. Det er især frontpartiet, der ser anderledes ud. Den vil blive introduceret i Danmark indenfor få måneder og den danske importorganisation satser på fortsat konkurrencedygtige priser og gode leasingilbud.

Honda er klar med serieproduktion af plug-in hybridteknologien i 2012.

 

Honda Accord har fået en kraftig ansigtsløftning.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt