- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

Citroën Metropolis


Genève Motorshow 2011:

Citroën DS4 følger DS3 - men overgås af Metropolis


Tekst: Søren Clauding – marts 2011

 

 

 

 

 

 

 

Citroën har succes med den særlige DS3, som blev lanceret først i 2010 (læs vores test hér>>>). På Genève Motorshow er den større DS4 nu produktionsklar.

 

Den særlige DS-produktlinje henvender sig til bilkøbere, der søger en markant profil og den lanceres på de første markeder inden sommerferien. Formgivningen af bilen giver den en markant profil som en høj funktionel 4-dørs coupé.

 

Citroën præsenterer man også en særlig variant af DS4, kalder DS4 Purple, inspireret af de materialer, der benyttes til fremstilling af smykker.
 

Fra Shanghai til Genève

I Genève viser man desuden den ekstraordinære, kolossale Citroën Metropolis, en konceptbil, som har været vist på verdensudstillingen i Shanghai.

 

Bilen er 5,30 meter lang og 2 meter bred. Der er tale om den ultimative luksusbil, pakket ind i et atletisk design og naturligvis udstyret med Citroëns legendariske hydractive luftaffjedring.

 

Metropolis er stor, men også et eksempel på, at en stor bil kan være miljø-rigtig. Den er baseret på plug-in hybrid teknologi og kombinerer en 95-hestes elektromotor med en 272 hestes 2-liters V6 benzinmotor.

 

Citroën Metropolis forbruger kun 2,6 liter benzin pr. 100 km og slipper ved samme lejlighed 70 g CO2 ud i atmosfæren pr kørt kilometer – det er 5 gange mindre end en konventionel 4-liters V8 motor med samme effekt.

 

 

 

Citroën DS4

 

Citroën DS4 Purple

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt