- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opel Ampera


Genève Motorshow:

Opel folder sig ud


Tekst: Søren Clauding – marts 2010

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter at Opel har fået det økonomiske grundlag på plads for at videreføre virksomheden, er det som om den tyske bilfabrik skal indhente alt det, man er kommet bagefter. I alle tilfælde præsenterede man i Genève, lige i hælene på introduktionen af den nye Opel Astra og en ny forbedret Corsa, en helt ny generation Meriva.

 

I bogstaveligste forstand folder man sig ud med den nye Meriva, for den udmærker sig ved at de bageste sidedøre er hængslet bagtil. Det giver væsentlig forbedrede indstigningsforhold til bagsæderne.


Opel Meriva


Også indvendigt er fornyelsen mere end til at tage at føle på. Når bagsæderne eksempelvis skydes bagud, samles de på midten, så bagsædepladsen, i stedet for at give acceptabel plads til 3 personer, giver god plads og især fin plads til skuldrene til to personer.

 

Den nye Meriva introduceres sidst på

Opel Meriva


foråret og er baseret på Opels velkendte motorprogram med stærkt forbedret brændstoføkonomi.

 

Ampera

På Geneve Motorshow præsenterede man også en velkendt el-bil/hybrid, Opel Ampera, som selv havde kørt turen fra fabrikken i Rüsselsheim nær Frankfurt til Genève. Først tømte den batteriet for strøm og derpå fortsatte den ved hjælp af strøm, produceret af en traditionel forbrændingsmotor – samme princip som på et dieselelektrisk lokomotiv. Ampera sættes i serieproduktion i 2011 og er i princippet en elektrisk bil, fordi det alene er elektronmotoren, der står for fremdriften.

 

Flextreme

Sidst, men ikke mindst, faldt et potent sportsdesign i øjnene: Opel Flextreme GT/E Concept: en 4,7 meter stor sportscoupé baseret på teknik fra Ampera. Gode præstationstal opnås bl.a. i kraft af en yderst ringe luftmodstand (cW=0,22).


Opel Flextreme

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt