- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Genève Motorshow:

Toyota og Lexus helt på forkant


Tekst: Søren Clauding – marts 2010

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toyota og fabrikkens luksus-mærke, Lexus var helt på forkant i Genève med klar-til-produktion hybridbiler i den helt store stil.

 

På Lexus siden handler det først og fremmest om Lexus CT 200h, en kompakt 5-dørs bil med hybrid-drift, som man oven i købet agter at bringe på markedet sidst i 2010. Man kombinerer en 1,8 liters VVT benzinmotor og en kraftfuld elektromotor, hvor føreren kan vælge om han vil køre ”dynamisk” eller ”økonomisk”. Der er tale om en helt ny teknisk platform med dobbelte wishbones bagtil, køreegenskaber som en sportslig bil og kørekomfort som ”det forventes af en Lexus”.

 

CT 200h følger i hælene på en stribe større Lexus hybridbiler, i 2005: RX 400h SUV, I 2006 GS 450h og i 2007 LS 600h.


 

 


Toyota Auris vil fremover blive tilbudt med hybrid teknologi som en option, men Toyota genopliver også de sportslige aner ved at have verdenspremiere på en helt ny sportsvogn, FT-86 Concept, der desværre, som navnet antyder, alene er en konceptbil. MEN: Den vil formentlig blive rettet til og sat i serieproduktion. Frontmotor, baghjulstræk og forgængere, der er svære at leve op til: Celica, MR2 og Supra…

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt