- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Genève Motor Show:

Kia viser vejen i SUV segmentet


Tekst: Søren Clauding – marts 2010

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Næsten fra den ene dag til den anden forsvandt interessen for de store såkaldte SUV, Sport Utility Vehicles, som udmærkede sig ved masser af anvendelsesmuligheder, ved at være oplagte til aktiv fritidsbrug, ved at kunne køre, hvor andre ikke kunne komme frem men også ved at forbruge uforholdsmæssigt meget brændstof.

 

Det blev politisk ukorrekt at køre i SUV’er og off-road’ere – og i Danmark blev virkningen forstærket ved at man stort set samtidig fjernede fordelen ved at kunne købe en stor bil på gule nummerplader til en stærkt reduceret registreringsafgift.

 

Derfor tror Mogens Lyngsø, direktør for den danske Kia importør naturligt nok, at der ikke er de store afsætningsmuligheder for den nye Kia Sportage på det danske marked. Men spørgsmålet er, om ikke Kia på samme måde som et par andre producenter af tilsvarende biler har overhalet udviklingen indenom med den nye Sportage, som havde verdenspremiere på Genève Motor Show.

 

Den nye Sportage udmærker sig ved et yderst moderne og dynamisk look. Den er lettere, længere, bredere og lavere end den hidtidige model, har større frihøjde end traditionelle personbiler, og tanken om en stor stationcar og en bil med flere muligheder for et aktivt fritidsliv er ikke fjern.

 

Og så har Kia fået styr på forureningsproblematikken i SUV-segmentet. Nogle kalder den nye Kia Sportage for en byvenlig cross-over. Et CO2 tal på bare 138 g/km, bilens rummelighed taget i betragtning, er ganske unikt.

 


Lidt flere data:

4,4 meter i længden, Luftmodstandskoefficient: 0,37. To diesel og to benzinmotorer med effekt spredning fra 115 til 163 hk. Mulighed for både 2 og 4-hjulstræk. Stop-start teknologi. Danmarkspremiere senere på året.


Link til importøren


Den gamle Sportage - en verden til forskel


Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt