- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Korte nyheder


 Flere korte nyheder >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oktober 2018


International anerkendelse til Subaru

Hvor Subaru har lidt svært ved at slå igennem i danske motorjournalisters bevidsthed, har man internationalt ikke det problem: Subaru XV har nu for anden gang sat sig på førstepladsen i den store ”Cars.com’s 2018 Subcompact SUV Challenge”. Kriterierne i konkurrencen var interiør, komfort for og bag, opbevaringsmuligheder, multimedia, bekvemmelighed, køreegenskaber, drivlinje, kørselskomfort, støjniveau, udsyn og værdi til prisen. Den forrige generation Subaru XV løb med titlen i 2015.

Læs væres helt aktuelle test af Subaru XV her >>>


Fine privatleasing tilbud på SEAT Leon ST

Nu kan man privatlease stationcarudgaven af SEAT Leon ST Limited Style med en 130 hestes TSI-motor og masser af udstyr til kun 2.795 kr. om måneden. Den sportslige FR-version fås til 3.095 kr. Begge med en førstegangsydelse på kun 4.995 kr. Den rummelige stationcar har bl.a. adaptiv fartpilot, digitalt cockpit, parkeringssensor bag, ”Media System Plus” og metallak.

FR-versionen har desuden Fuld LED forlygter, ligesom mediasystemet er udstyret med navigation og Full Link. Begge modeller fås dog kun i et begrænset antal, og kun så længe man har dem på lager.

Find vores SEAT prøvekørsler hér >>>


Toyota er verdens mest værdifulde bilmærke

For syvende år i træk indtager Toyota pladsen som verdens mest værdifulde bilmærke. Sådan lyder konklusionen i Interbrands årlige internationale undersøgelse, Best Global Brands 2018, der anslår, at Toyotas varemærke har en markedsværdi på hele 350 mia. kr. Det placerer Toyota helt i top i bilverdenen og på en samlet syvendeplads blandt alle varemærker på kloden. I forvejen er Toyota verdens mest købte personbilsmærke.

Find vores Toyota prøvekørsler hér >>>


Skoda SCALA debuterer næste sommer

SCALA er Skodas nye hatchback i mellemklassen. Den kommer på markedet inden sommerferien næste år med næste generation af Skodas design, nye assistentsystemer, mere sikkerhed og rummelighed som en større bil. Navnet kommer fra det latinske ord ”scala”, som betyder trappe eller stige og symboliserer det trin op, som Skoda nu tager blandt mellemklassebilerne med både design, plads, udstyr, opkobling, sikkerhed og køreegenskaber. Skodas nye designsprog havde verdenspremiere på Paris Motorshow forleden i form af konceptbilen VISION RS. Det er karakteriseret ved dynamiske linjer både ude og inde og er mere sportsligt og emotionelt end hidtil. SCALA bliver den første produktionsklare bil, som får det nye design, ligesom den også bliver den første Skoda på det europæiske marked, hvor SKODA står skrevet med blokbogstaver på bagklappen.


2500 kroner ud for ny Opel Astra stationcar

Kampen om privatleasing kunderne øges: Med en udbetaling på 2495 kr. og en månedlige ydelse på 3395 kr. har Opel nu gjort det muligt, at privatlease en Opel Astra Sports Tourer 1,6 CDTI dieselmotor med 136 hk. Standardudstyret omfatter to-zone klimaanlæg, metallak, armlæn ved forsædet og Intellilink med Apple Carplay. Udbetalingen ved privatleasing er normalt 5000 kr. Aftalen er baseret på 15.000 kilometers årligt og en løbetid på 36 måneder. Tilbuddet har begrænset varighed bestemt af udbuddet af biler til rådighed.

Læs vores test af Opel Astra Sports Tourer 1,6 CRDi 136 hk


Mazda elbil med Wankelmotor

Mazda går utraditionelle veje, ikke mindst, når det handler om motorteknologi. Den japanske fabrik har i sagens natur også arbejdet med udviklingen af endnu mere miljørigtige alternativer og vil i 2020 introducere en helt ny elbil - eller rettere to. den ene er en 100 procent el-bil, den anden har en såkaldt range-extender indbygget, altså en forbrændingsmotor, som producerer strøm til el-motoren, når batteriet er ved at være tømt. Det usædvanlige er, at i stedet for at bygge en konventionel stempelmotor ind i bilen, har Mazda en rotationsmotor, også kendt som Wankelmotor. Rotationsmotoren, som ikke mindst er kendetegnet ved støjsvag og vibrationssvag motorgang, udmærker sig også ved at være yderst kompakt, samtidig med den har en høj effekt.


Opdateret Fiat 500X

Fiat 500X har været blandt de fem bedst sælgende biler i klassen i Europa siden 2016. Nu er fabrikken klar med en ny udgave, som er blevet opdateret inde og ude med et strammere design og ny teknologi. Fiat 500X er fornyet udvendigt med nye kofangere, LED-kørelys og nu også med mulighed for Fuld LED. Baglygterne har også fået et nyt design ligeledes i LED med referencer til den ikoniske Fiat 500. Designet indvendigt præges af et nyindrettet instrumentbræt, som er lettere at aflæse, og også rattet er nydesignet. Den nye Fiat 500X byder på to helt nye benzinmotorer, konstrueret med fokus på lavt benzinforbrug og lave emissioner. Begge motorer har turbo, direkte benzinindsprøjtning samt partikelfilter, og de har Fiat koncernens ventilstyringssystem, MultiAir. Den nye motorfamilie kaldes FireFly og leveres til Fiat 500X i en 1-liters udgave med 3 cylindre og 120 hk samt en 4 cylindret version på 1,3 liter med 150 hk, sidstnævnte leveres altid med en 6-trins dobbeltkoblingsgearkasse. Listepriserne begynder ved 210.000 kr.

 


September 2018


Corolla vender tilbage - verdenspremier i Paris

Verdens bedst sælgende bilmodel gennem tiderne, Toyota Corolla, vender tilbage på det danske marked. Her erstatter den modelnavnet Auris. Det sker i forbindelse med introduktionen af en helt ny generation af modellen. Og ikke uvæsentligt for de danske kunder har Toyota nu også løftet sløret for, hvordan stationcar-udgaven af den kommende Corolla Hybrid kommer til at blive. Corolla navnet introduceres i Danmark i foråret 2019 sammen med introduktionen af en helt ny generation, der byder på et skarpere design både til den sportslige, kompakte hatchback-udgave og til den strømlinede og rummelige stationcar-version. Den helt nye Corolla skal bygges på den nye GA-C-platform baseret på Toyotas TNGA-filosofi, der handler om at bygge endnu bedre biler på både smartere og mere økonomisk vis. Det betyder bl.a., at den nye Corolla får et lavere tyngdepunkt end den nuværende Auris og deraf forventeligt bedre køreegenskaber. Samtidig bliver det for første gang nogensinde til en Toyota muligt, at vælge mellem to forskellige hybridmotorer i form af enten en særlig økonomisk 1,8-liters drivline på 122 hk eller alternativt en 2-liters udgave på 180 hestekræfter. Begge motorer rummer den nyeste fjerde generations hybridteknologi, der er kendt fra bl.a. Toyota Prius og Toyota C-HR Hybrid.  Den nye Toyota Corolla får verdenspremiere i oktober ved Paris Motor Show.

 

 

25. november 2018


F1 i Abu Dhabi: Hamilton vinder finalen - MAG 10.

Den nybagte og 5-dobbelte Formel 1 verdensmester, Lewis Hamilton, dokumenterede i årets sidste Formel 1 Grand Pirx, som fandt sted i Abu Dhabi, at det ikke var en tilfældighed, at han på ny blev verdensmester. Han sejrede endnu engang foran rivalen Sebastian Vettel, som også lå på 2. pladsen i VM-slutstillingen, da regnskabet blev gjort op. Hamilton vandt med ikke færre end 88 points - 408 mod Vettels 320. Kimi Raikkonen sluttede som VM-3'er med ialt 251 points. Kevin Magnussen scorede også points i årets sidste Grand Prix, et enkelt for en 10. plads - alt imens det i VM-sammenhæng blev én bedre. Danskeren blev nr. 9 med ialt 56 VM-points, alt imens team-kollegaen i Haas-teamet, Romain Grosjean blev nr. 14 med 19 points færre.  


11. november 2018


F1 i Brasilien: Hamilton vinder igen - MAG 9.

Lewis Hamilton dokumenterede i det brasilianske Grand Prix, at det ikke var en tilfældighed, at han kan kalde sig Formel 1 verdensmester 2018. Han tog ganske enkelt endnu en sejr, denne gang foran Aston Martins Max Verstappen og Ferraris Kimi Raikkonen. Sebastian Vettel nåede først målstregen som 6'er. Haas teamet scorede på ny points, idet Grosjean to 8. pladsen og Kevin Magnussen blev nr. 9.


28. oktober 2018


Formel 1 i Mexico: Hamiltons femte

En fjerdeplads i søndagens tredjesidste afdeling af Formel 1 verdensmesterskabet, Mexico Grand Prix, var nok til at Lewis Hamilton kunne tage sin femte VM-titel. Ved samme lejlighed cementerede han også Mercedes konstruktør titel. Hamilton blev i mexico besejret af Max Verstappen i Red Bull og de to Ferrari kørere, Vettel og Raikkonen i nævnte rækkefølge. 1 minut og 18 sekunder var Hamilton fra Grand Prix sejren. Kevin Magnussen sluttede på en 15. plads foran team-kollegaen Grosjean i et løb, der ikke var problematisk for de to Haas kører.


WRC: Loeb sejrer påny - Ogier i VM føring

Det lyder som fortidssnak, men i weekendens næstsidste afdeling af rally verdensmesterskabet, Rally de Espana, dokumenterede den 9-dobbelte rally verdensmester, Sebastien Loeb, at han trods sine 44 år stadig kan sætte verdenseliten på plads. Franskmanden var på gæstevisit i Spanien og sikrede  Citroën deres første sejr i 2018 ved, gennem klogt dækvalg på den afsluttende dag, først at snuppe føringen fra den rally-førende finne, Jari-Mati Latvala (Toyota Yaris WRC) og siden holde sin landsmand, Sebastien Ogier (Ford Fiesta WRC) på tilstrækkelig afstand, da det afgørende slag på den afsluttende powerstage skulle udkæmpes. Loebs sejrsmargin var beskedne 2,9 sekunder til Ogier. Latvala havde overvundet en punktering på rallyets første dag og tog rally-føringen på dag 2, da hans team-kollega, Ott Tänak's Yaris WRC punkterede. Det samme oplevede Latvala selv på rallyets næstsidste hastighedsprøve og han kunne være kørt over målstregen som nr. 6. Team-kørsel betød, at Latvala lod sig falde ned på 8. pladsen, hvorved Tänak fra en 6. placering kunne fastholde en beskeden matematisk mulighed for at vinde dette års VM for kørere. Efter det spanske rally er Toyota fortsat i føring af konstruktør-VM, alt imens Ogier overtog føringen i kørernes VM. Hyundais Thierry Neuville blev nr. 3 i Spanien og er blot 3 points efter Ogier, alt imens Tänak er 20 points efter Neuville. VM finalen finder sted 15.-18. november i Australien og følges LIVE på Eurosport Danmark. Udsendelsesplan offentliggøres her på Motorsiden.dk i dagene inden rallyet.

Toyota fører konstruktør-VM og Tänak har fortsat mulighed for at blive verdensmester.

 

Loeb (Citroën C3 WRC) vandt "Catalunya-rallyet" for 9. gang.


7. oktober 2018


WRC: Ogier og Ford vinder Rally Great Britain

I et af årets allermest spændende opgør vandt den regerende rally-verdensmester, franskmanden Sebastien Ogier, Det britiske Rally, der traditionen tro blev afviklet under spektakulære og udfordrende forhold i det vestlige Wales. Med sejren bragte Ogier sig tæt på den VM-førende Thierry Neuville (Hyundai), som måtte nøjes med 5. pladsen i mål. Toyotas Ott Tänak lå længe til at tage endnu en sejr, som ville have været hans fjerde i træk og ville have givet ham føringen i VM-kampen. Lørdag eftermiddag ramte han imidlertid et hul i vejen med en sådan kraft, at køleren blev beskadiget og han måtte nøjes med 4 points fra søndagens powerstage. Sammenlagt er Ogier 7 points fra Neuville og Tänak har har 21 points til VM-toppen. Der resterer to VM-rallyes i år, så meget tyder på, at man skal helt frem til allersidste rally før VM-striden er afgjort. I konstruktør-VM udbyggede Toyota sit forspring, da Jari-Matti Latvala og Esapekka Lappi blev hhv. nr. 2 og 3 i rallyet, som var 11. VM-afdeling og den tredjesidste i år. Citroëns Craig Breen blev nr. 4 og så kan det franske team glæde sig over, at have skrevet kontrakt med Ogier for det kommende år. Årets næstsidste VM-rally finder sted i dagene 15.-28. oktober i Katalonien.


F1 i Japan: Hamilton nærmer sig VM-titlen

Lewis Hamilton kom med sejr i søndagens japanske Formel 1 Grand Prix et skridt nærmere endnu en VM-titel. Rivalen, Sebastien Vettel, sluttede skuffende på 6. pladsen. Resultatet indebærer, at Hamilton kan blive krones om Verdensmester i det kommende US Grand Prix, hvis han vinder og Vettel blot bliver placeret på en 3 plads eller lavere. Kevin Magnussen udgik af løbet efter en punktering, som beskadigere hans bil så meget, at han ikke kunne fortsætte. Han ligger nu på 8. pladsen i VM-kampen. 


30. september 2018


F1 i Rusland: Hamilton vinder - MAG 8'er

Startende fra pole position lå det i kortene, at Valtteri Bottes skulle køre sin Mercedes Formel 1 racer til sejr i søndagens russiske Grand Prix. Men sådan kom det ikke til at gå. Mercedes teamet udstak nemlig team-ordre, da det så ud til at Lewis Hamilton på 2. pladsen lå til at blive passeret af rivalen i VM-kampen, Ferraris Sebastian Vettel. Bottas lod Hamilton komme forbi og påtog sig den tvivlsomme ære det var, at forsvare teamets muligheder for at vinde kører verdensmesterskabet ved defensivt at holde Vettel bag sig. Projektet lykkedes, Hamilton vandt og udbyggede sin VM-føring, alt imens Vettel måtte nøjes med 3. pladsen efter Bottas. Kevin Magnussen startede som "den bedste af resten" fra 5. pladsen, sluttede som nr. 8 men ligger nu sammenlagt på en med Nico Hulkenberg delt 7. pladsen i VM-kampen. I toppen har Hamilton et forspring på 50 points til Vettel.


16. september 2018


WRC/Tyrkiet: Toyota vinder og fører VM

For tredje gang i træk var det Toyotas estiske rallykører, Ott Tänak, der stod øverst på præmieskamlen, da der skulle uddeles præmier. Tänak kørte sin Yaris WRC til sejr i Det tyrkiske Rally, 10. afdeling af Rally-VM og triumfen blev dobbelt stor, fordi team-kollegaen Jari-Matti Latvala kørte i mål, få sekunder efter Tänak og ved samme lejlighed bragte Toyota i føringen af dette års verdensmesterskab. Det tyrkiske Rally var umådelig hårdt og en stor belastning for bilerne. Kun de allermest robuste stod distancen og alle de øvrige fabriksteams havde problemer dermed. Værst gik det ud over den VM-førende Hyundai kører Thierry Neuville. Fra en marginal føring på 0,3 sekunder foran Fords Sebastien Ogier bankede venstre støddæmpertårn på lørdagens første hastighedsprøve op gennem befæstning såvel som motorhjelmen på hans i20 Coupé WRC og dermed var Neuville ude af kampen. I Ogiers Fiesta WRC knækkede en forreste højre wishbone efter et hårdt møde med et hul, og så blev han også sendt ud af rallyet. Craig Breens Citroën gik op i flammer og brændte helt ud. Alt imens de tre Toyota Yaris WRC kørte hurtigt og stabilt. Kun Esapekka Lappi begik en fejl og sendte sig selv ud af rallyet. Ikke nok med, at Toyota nu fører VM, også Ott Tänak er tæt på. Neuville fører fortsat kørernes mesterskab efter i en repareret bil at have vundet den afsluttende Powerstage, men føringen er beskedne 13 VM-points og der resterer endnu 3 rallyes i år. Næste WRC-rally finder sted i Wales 4.-7. oktober og udvalgte hastighedsprøver sendes LIVE på Eurosport. Udsendelsesplanen publiceres her på Motorsiden.dk.


F1 i Singapore: Hamilton vinder - MAG 16

Lewis Hamilton (Mercedes) vandt uden besvær Singapore Grand Prix og udbyggede ved samme lejlighed sin VM-føring til 40 points. Rivalen Sebastian Vettel (Ferrari) måtte øjes med 3. pladsen efter en forkert strategisk team-beslutning. Imellem de to kom Max Verstappen i Aston Martin. Kevin Magnussen havde både en dårlig kvalifikation og et ligeså dårligt løb. Han sluttede på en skuffende og stærkt utilfredsstillende 16. plads. Et plaster på såret var det, at danskeren satte løbets hurtigste omgangstid. Det første gang i han 75. Grand Prix start at han har opnået den triumf. Singapore Grand Prix var iøvrigt det 15. VM-løb i år ud af ialt 21.


Flere korte nyheder >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt