- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Korte nyheder


 Flere korte nyheder >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BMW: Godt miljø er mere end skånsomme biler

Miljø er mere end skånsomme biler. Miljømæssig bæredygtighed er et vigtigt fokusområde ikke mindst for BMW koncernen, herunder også Danmark. Som første værkstedsnetværk i Danmark er hele BMW netværket netop kommet fuldstændig i overensstemmelse med den nyeste miljøstandard (DS/EN ISO14001:2015). Miljøbesparelserne er markante: Fra 2014 til 2016 er strømforbruget f.eks. sænket med 290.000 kWh, hvilket svarer til det samlede årsforbrug for 78 parcelhuse - det sparer klimaet for 315 tons CO2. CO2-emissionen fra forbrug af fyringsolie er faldet med over 100 tons på grund af omlægning til mere klimavenlig fjernvarme. Vandforbruget er sænket med 1.920 m3, hvilket svarer til 10,7 procent - det er det samme som årsforbruget for 22 parcelhuse. Antallet af indkøbte kemiprodukter til driften er reduceret fra 720 til 546 unikke kemikalier. Totalmængden af købte kemikalier er samtidigt faldet med 16,8 tons, svarende til et fald på mere end 18 procent. De opnåede miljøforbedringer er vel at mærke sket i en treårig periode, hvor salget af BMW og MINI samtidig er øget med 35 procent. Tankevækkende.


Stjerneregn fra EuroNCAP

Den officielle europæiske sikkerheds test organisation, EuroNCAP, har testet otte af efterårets helt nye biler, og alle har fået tildelt de eftertragtede fem stjerner, endda efter anvendelse af den nyest og skrappeste sikkerhedstest. De otte biler er Citroën C3 Aircross, Mitsubishi Eclipse Cross, Opel Crossland X, SEAT Arona, Skoda Karoq, VW Polo, VW T-Roc og Volvo XC60.

Mitsubishi Eclipse Cross har opnået 5 stjerner.


SEAT Arona for 170.000 kroner

SEAT har netop offentliggjort listepriserne for den nye SEAT Arona, der er blandt de biler, som er nomineret til titlen ”Årets Bil i Danmark 2018”. Den billigste version er prissat til 170.000 kroner, den har udstyrsbetegnelsen Reference samt en 1liters 95 hestes TSI- motor. Style-udstyrslinjen starter på 187.000 kroner med samme motor og topmodellen, Arona Xcellence koster fra 207.000 kroner. Den nye SEAT Arona introduceres i Danmark 6.-7. januar 2018.


Citroën C3 Aircross til 180.000 kroner

Citroëns store nyhed i år, som ikke i omfang er særlig stor, er den nye C3 Aircross. Den lanceres d. 18.-19. november i Danmark og man er nu klar med listepriserne på den kompakte crossover, som er søstermodel til Opel Crossland X. Den billigste version er prissat til 180.000 kroner og har en 82 hestes Puretech benzinmotor i maskinrummet. For bare 200.000 kroner får man en 1,6 liters 100-hestes BlueHDi med og det såkaldte Feel+ udstyr. Udgaven med 110 hestes turbobenzinmotor er prissat til 210.000 kroner i udstyrsvarianten Iconic.


Hyundai i10 er Danmarks billigste

Afgiftsændringerne i begyndelsen af oktober har ikke præcis været til gavn for de allermindste biler. Derfor er det opsigtsvækkende, at Hyundai har været i stand til at prissætte den lille i10 sådan, at den bliver Danmarks billigste fabriksnye personbil. Faktisk er modellen i den billigste udgave nedsat ikke mindre end 8000 kroner og den kan nu købes for blot 85.000 kroner. Modellen hedder i10 Life og den kan lige nu finansieres af Hyundai Finans, så den månedlige ydelse blot er 942 kroner – med en udbetaling på 20.000 kroner og en løbetid på 8 år.

Læs vores seneste prøvekørsel af Hyundai i10


IONITY: el-net til langturen

BMW (med MINI) har i samarbejde med Ford, Daimler (Mercedes) og Volkswagen (med Audi og Porsche) etableret et såkaldt joint venture, som har til formål at muliggøre langdistancekørsel i elbiler på tværs af Europa. Samarbejdet indebærer etableringen af indtil videre 400 hurtig ladestationer, hvoraf de første 20 vil være opstillet inden udgangen af 2017. Samarbejdet er døbt IONITY og det forventes at andre elbils producenter bliver en del deraf indenfor en overskuelig fremtid. Opladningskapaciteten er 350 kW og de første 20 stationer opstilles i Norge, Tyskland og Østrig.

BMW i3 er en af verdens mest succesrige elbiler.

10. november 2017


Eurosport udbygger Formel E satsning

Europas største pan-europæiske TV-kanal, Eurosport, udbygger satsningen på den fuldt elektriske motorsport i form af det internationale Formel E mesterskab. Den kommende sæson, som indledes 2.-3. december med to løb i Hong Kong, vil fremover blive sendt med hovedvægten på den mest sete af kanalerne, Eurosport 1. Det er en erkendelse af den stadigt stigende og ikke mindst langt yngre seergruppe, som er grundlaget for den øgede satsning, som i princippet indebærer, at foruden optakts- og tilbagebliksudsendelser vil samtlige trænings og kvalifikations-sessions også kunne følges på en af Eurosports platforme. Den kommende sæson er den fjerde i mesterskabets historie. Foruden løbene i Hong Kong køres der yderligere 12 løb og sæsonen slutter som i år med ePrix i Montreal. Undervejs køres der bl.a. i Paris, Berlin, Zürich og Rom. I år deltager bl.a. følgende bilfabrikker: Renault, Audi, Jaguar, DS og BMW. Siden træder Nissan ind i mesterskabet og også Porsche og Mercedes har meldt deres entré.

Udsendelsesplanen for 1. afdeling følger som vanlig her på Motorsiden.dk, når vi er tættere på Hong Kong ePrix.

 

 

Vi har interviewet Alain Prost om Formel E

Vi mødte den 4-dobbelte Formel 1 verdensmester, Alain Prost, og fik en snak om Formel 1, Formel E og fremtiden. Hør interviewet hér:

Videoen kan også ses i Fuld HD.


Volkswagen tilbage i rally

Blot et år efter at Volkswagen uden varsel forlod Rally-VW (World Rally Championship) er bebuder den tyske bilfabrik, at man i anden halvdel af 2018 vil være tilbage i rally. Dog ikke som aktiv deltager, men baseret på en R5-udgave af den nye Volkswagen Polo GTI. R5 reglementet anvendes i bl.a. Rally-EM, og her er der typisk tale om private eller halvprivate teams uden direkte fabriksopbakning. Reglementet anvendes også i en særlig klasse under WRC. Der vil være tale om en firehjulstrukken version af den nye Polo med op til 270 hestekræfter.


29. oktober 2017


Formel 1: Hamiltons fjerde VM-titel

Englænderen Lewis Hamilton (Mercedes) vandt søndag Formel 1 verdensmesterskabet, hans fjerde VM-titel, efter et Grand Prix i Mexico, som bibragte ham sølle 2 points. Hamilton sikrede sig titlen, selvom der endnu resterer to løb i mesterskabet, hvor den nærmeste konkurrent var en anden tidligere verdensmester, tyskeren Sebastian Vettel (Ferrari). Et uheld på løbets første omgang sendte Hamilton bagest i feltet, men med en niende plads i mål kan han ikke længere indhentes i VM-kampen. Sejren gik til hollandske Max Verstappen i Red Bull. For Kevin Magnussen var flere køreres uheld hans held. Danskeren formåede at komme i mål som nr. 8, præcis foran Hamilton og en anden tidligere verdensmester, McLaren køreren Fernando Alonso.

 

Lewis Hamilton.


Flere korte nyheder >>> 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt