- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Korte nyheder


 Flere korte nyheder >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oktober 2017


Selvkørende Nissan i Tokyo

Nissan har netop demonstreret en prototype, baseret på producentens mest avancerede teknologi til selvkørende biler, som efter planen skal implementeres til brug på offentlig vej i Tokyo fra 2020. Nissan testede næste generation af ProPILOT-teknologien i en modificeret INFINITI Q50 sportssedan. Teknologien sætter bilen i stand til at køre autonomt i bytrafik og på motorveje fra det øjeblik, hvor føreren vælger en destination i navigationssystemet, til bilen er fremme ved destinationen. Prototypen anvender input fra 12 sensorer, 12 kameraer, ni radarer med millimeterbølger, seks laserscannere og et kort i høj opløsning til at analysere komplekse scenarier i realtid og navigere problemfrit gennem bytrafikkens udfordringer – eksempelvis krydsning af travle vejkryds. Demonstrationen følger i kølvandet på lanceringen af den nye Nissan LEAF, som også er udstyret med ProPILOT-teknologi, der gør bilen i stand til at køre autonomt i en enkelt vognbane på motorvejene. Nissans stigende antal modeller med ProPILOT omfatter desuden Nissan Serena, X-Trail og Rogue, og de får følge af Qashqai i 2018.


Ny BMW X2 til marts

Den helt nye BMW X2 lander i Danmark til marts. Bilen forener det bedste fra en coupé og BMW's X-modeller. Især to designdetaljer fanger øjet. De karakteristiske BMW nyrer er gjort bredere og er vendt om, så nyrerne er bredere for neden end for oven. For at understrege det sportslige DNA, har bilen BMW logo på begge C-stolper. BMW X2 fås med de nyeste sikkerhedssystemer og innovationer, herunder Driving Assistant Plus, som indeholder aktiv fartpilot med Stop&Go-funktion, køassistent, advarsel for vognbaneskift, advarsel for påkørsel bagfra, advarsel for kollision med biler og personer (City Braking), automatisk nedblænding af langt lys og information om hastighedsbegrænsninger.

 


Toyota udbyder Danmarks bedste billån

Forbrugerrådets magasin Tænk Penge har netop kåret ”Danmarks bedste billån”, og for fjerde gang i træk har Toyotas finansieringsselskab, Toyota Finans, kunne bryste sig med den ærefulde titel. Forbrugerrådets grundige test af billån tager udgangspunkt i et eksempel, hvor der skal købes en mindre, veludstyret familiebil – som f.eks. Yaris Hybrid – til 180.000 kroner. Undersøgelsen viser, at der er betydelig forskel mellem testens bedste billån og de øvrige. De samlede omkostninger ved Toyotas lån er således blot 16.608 kr., mens det dyreste koster over 49.000 kroner.


Mazda koncepter i Tokyo

Mazda viser på Tokyo Motor Show to nye konceptbiler: Mazda KAI CONCEPT og Mazda VISION COUPE. Førstnævnte “viser” de teknologier og det design, der kommer til at kendetegne den kommende generation af biler fra Mazda. Den har således den revolutionerende SKYACTIV-X-motor, er bygget op omkring en helt ny arkitektur og har en moden og meget stilsikker fortolkning af Mazdas designfilosofi, ”KODO – Soul of Motion”. Der er lagt stor vægt på de dynamiske egenskaber og på at skabe en støjsvag og komfortabel kørsel. Mazda VISION COUPE, viderefører Mazdas tradition for at producere elegante coupé-modeller som eksempelvis Mazda Luce Rotary / R130. VISION COUPE har en enkel og minimalistisk form uden overflødig pynt og giver betragteren en fornemmelse af fart, selv når den holder stille. I Tokyo kan man også opleve 2018-udgaven af Mazda MX-5 og MX-5 RF med mindre udstyrsmæssige og tekniske ændringer, der blandt andet reducerer støjniveauet.

Mazda Vision Coupé.

 

Mazda KAI Concept.


Nyt Subaru testanlæg øger sikkerheden
Subaru ønsker, at bygge verdens sikreste biler. Og nu er de klar til i november indvier nye testbaner ved udviklingsfaciliteterne i Bifuka udenfor Hokkaido i Japan. Subarus anlæg i Bifuka har et samlet areal på godt 3,6 mio. kvadratmeter og er blevet brugt til vintertest i over 20 år. Anlægget er blevet udviklet gennem årene, og i 2003 blev den første højhastighedsbane åbnet. Der findes også afsnit, der imiterer betingelserne på bestemte markeder som for eksempel europæiske bymiljøer og betonmotorveje. Højhastighedsbanen er blevet opgraderet for bedre at efterligne de europæiske motorveje, ligesom der er bygget et nyt bymiljø. Blandt de nye baner er der også sektioner, der simulerer til- og frakørselssituationer. Det opgraderede testcenter bliver udgangspunkt for test og videreudvikling af køreassistentsystemet EyeSight. Derudover er Subaru ved at lægge sidste hånd på Touring Assist til det europæiske marked – et stort skridt i retning af selvkørende biler. Touring Assist blev introduceret på det japanske marked som standardudstyr i den opdaterede Subaru Levorg for to måneder siden.

Rally-VM: Ogier verdensmester for 5. gang

Franskmanden Sebastien Ogier (Ford) vandt søndag sin femte VM-titel, da han sluttede på 3. pladsen i Wales Rally Great Britain. Ogier, der er opdraget af Citroën i Sebastien Loebs WRC-tid, vandt sine første fire VM-titler for Volkswagen. Men da den tyske bilfabrik med ingen varsel trak sig ud af Rally-VM sidste efterår, var Ford M-Sport ikke sen til at hyre den talentfulde franskmand. Ford har i mange år ikke formået at komme helt til tops i VM, set i bagklogskabens lys fordi de ikke havde de rette kørere. Det lavede Ogier om på, og han understregede derved også, hvor stor betydning kørerne har i rallysporten - måske hér mere end i nogen anden af motorsportens grene. Det britiske rally var iøvrigt en stor triumf for det britisk baserede M-Sport team, som varetager Fords engagement i World Rally Championship: Sejren gik til den britiske kørerm Elfyn Evans og var hans første sejr nogensinde i et VM-rally. Der resterer endnu et VM-rally, det australske, som finder sted fra 16.-19. november.

Sebastien Ogier, Ford Fiesta WRC.


8. oktober 2017


Danskere vinder amerikanske titler

Jan Magnussen og Christina Nielsen tog hver deres mesterskabstitel i det amerikanske IMSA sportsvognsmesterskab, da de opnåede topplaceringer i hver deres klasse i den 10 timer lange sæsonfinale "Petit Le Mans", som traditionen tro, nu for 20. gang, fandt sted på Road Atlanta i Georgia. Allerede da Jan Magnussen og Antonia Garcia startede det lange løb i deres Chevrolet Corvette C7.R havde de vundet kørernes mesterskab, fordi de i forvejen havde indsamlet så mange points, at de pga. pointsystemet alene ved at starte løbet ikke længere kunne indhentes. Siden tog de 2. pladsen i løbet og sikrede dermed såvel teammesterskabet som konstruktørmesterskabet til Corvette. Det foregik altsammen i GTLM klassen. I GTD klassen genvandt Christina Nielsen med en 8. plads i mål mesterskabet, som hun deltog i sammen med Alessandro Balzan i en Ferrari 488 GT3. Det var dog Michael Christensen, der i Porsche 911 GT3 R håndterede klassen bedst af de to - han sluttede på 2. pladsen. Sammenlagt blev Petit Le Mans vundet af Scott Sharp/Ryan Dalziel/Brendon Hartley i en Nissan sportsprototype. Generelt var det Jordan og Ricky Taylor som vandt årets IMSA mesterskab.

Jan Magnussen vandt GTLM IMSA mesterskabet.


F1: Hamilton sejrer i Japan - points til MAG

Lewis Hamilton kørte søndag morgen sin Mercedes racer til en klar sejr i Japans Grand Prix på Suzuka racerbanen. Han startede fra poleposition og var hjulpet af, at rivalen, Sebastien Vettel, fik tændrørsproblemer endnu inden løbet kom i gang. Hamilton vandt foran de to Red Bull kørere, Max Verstappen og Daniel Ricciardo. Også Kevin Magnussen tog VM-points med hjem fra den opgående sols land, da han kom i mål på 8. pladsen i sin Haas Ferrari, ikke mindst efter en fornem overhaling af Felipe Massa i Williams i løbets sidste fase. Teamkollegaen, Romain Grosjean, sluttede på 9. pladsen, mindre end et sekund efter danskeren. Sammenlagt har Hamilton nu 306 points mod Vettels 247. Der resterer 4 Grand Prix'er i årets VM.

Lewis Hamilton vandt i Japan fra poleposition.


Rally-VM: Meek vinder i Spanien

Den britiske Citroën kører, Kris Meeke, vandt sin anden VM-rally sejr, da han kørte først over målrampen i Rallye Catalunia. Hyundais Thierry Neuville lå ellers i en sikker førerposition, som ville have styrket hans dyst med Fords Sebastien Ogier,

Sammenlagt har Ogier nu 198 points imod Neuvilles 160. Oven i købet har Ogiers teamkollega, Ott Tänak sneget sig op på 2. pladsen i VM med ialt 161 points.

Kris Meeke.


1. oktober 2017


F1: Verstappen vinder i Malaysia - MAG 12.

Den blot 20 årige hollænder, Max verstappen, kørte søndag morgen sin Red Bull Formel 1 racer med Renault motor i mål som vinder af Malaysias Formel 1 Grand Prix. Hollænderen vandt løbet i suveræn stil, bl.a. fordi den VM-førende Lewis Hamiltons Mercedes havde problemer med at holde tempoet. Fra 20. pladsen startede Sebastien Vettel i Ferrari. Allerede på løbets anden omgang havde han avanceret til 13. pladsen og han var nået så langt som til 4. pladsen, da målstregen blev passeret. Nr. 2 i løbet blev Hamilton, der dermed også udbyggede sit forspring i VM-kampen - han har nu 281 points mod Vettels 247. Verstappens teamkollega, Daniel Ricciardo, blev nr. 3. Kevin Magnussen sluttede på 12. pladsen som den bedste af de to Haas Ferrari kørere.

Max Verstappen vandt karrierens 2. Grand Prix sejr.


Flere korte nyheder >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt