- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Korte nyheder


 Flere korte nyheder >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Genève Motorshow Verdenspremiere:

Peugeot 508

På Genève Motor Show først i marts vider Peugeot den helt nye 508 for første gang. Den er meget forskellig fra forgængeren med en mere kompakt opbygning og reduceret højde. Det udvendige design er skarpere og mere robust, mens bilens spektakulære interiør inkluderer en udvikling af det geniale Peugeot i-Cockpit. Som konsekvens af et stagnerende D-segment har designerne bag den nye PEUGEOT 508 bevæget sig væk fra den konventionelle 4-dørs sedan form og hen imod en 5-dørs fastback coupé. Bilen er 4,74 meter lang, den vil blive produceret på Peugeots fabrik i Mulhouse og står til lancering i september 2018.

 


Toyota investerer stort i selvkørende biler

Alle taler om det, men selvkørende biler er stadig i deres vorden. Helt centralt er den computer software, der skal sikre at bilerne ikke bare kan køre selv, men også gøre det uden at komme galt afsted, spørg bare Google og Volvo. Derfor starter Toyota nu for alvor op ved at fokusere målrettet på netop den nødvendige software. Toyota opretter derfor i Tokyo et helt nyt selskab, som skal udvikle software til selvkørende biler og dermed være med til at sætte yderligere skub i Toyotas udvikling af selvkørende teknologier. Der vil fra begyndelsen være 300 ansatte – og på længere sigt i alt 1000 medarbejdere – i det nye selskab, som udgør en investering på ikke mindre end 17 milliarder kroner. Toyota grundlagde i øvrigt allerede i 2016 et helt nye udviklingscenter i USA indenfor områder som kunstig intelligens, selvkørende teknologier og robotter.


LEAF er landet

Endnu inden den helt nye Nissan LEAF er landet hos de danske forhandlere (og inden vi på Motorsiden.dk har haft lejlighed til at prøvekøre den – det kommer dog snart), er den første nye LEAF på danske nummerplader blevet leveret til køberne, der da også havde bestilt bilen uden at have set eller prøvekørt den forinden. Nissans danske marketingchef, Steffen Nederby Høj, er ret overrasket over hvor stor interessen for den nye elektriske bil er i Danmark. ”I Danmark har vi allerede nu (pr. 1. marts) har modtaget 279 kundeordrer, hvoraf de 184 er fra privatkunder,” fastslår han. ”Til sammenligning solgte vi blot 14 af den tidligere generation LEAF til privatkunder i 2016 og 2017. Så det tyder på, at vi går nye tider i møde med den nye Nissan LEAF.” På europæisk niveau er der nu bestilt over 18.000 eksemplarer af bilen, som i Danmark kan købes fra kr. 263.880 (inkl. levering) inkl. to års gratis strøm med ladeboks.

Læs vores reportage fra præsentationen


Subaru holder prisen bedst

Den canadiske Automotive Lease Guide har udnævnt Subaru til bedste mærke, når det gælder restværdi. Det er første gang, at et bestemt mærke har fået denne udmærkelse. Den nystiftede pris tildeles Subaru, da såvel Subaru XV, Impreza, WRX STI og Outback holder en højere brugtbilsværdi i forhold til andre modeller i de respektive klasser. Som en ekstra bonus har den kendte Kelley Blue Book peget på Subaru XV som den bilmodel, det har kostet mindst at eje over en 5-årig periode. ”Langt den vigtigste post i biløkonomi er værdiforringelsen, og her taler statistikken sit tydelige sprog: Subaru holder sin værdi godt, og det er rart at få bekræftet, at det ikke kun gælder her på vores breddegrader,” fastslår Niels Thaning, dansk salgsdirektør for Subaru Nordic.

Læs vores seneste Subaru prøvekørsel hér >>>


Aston til udenlandsdanskere

Det er på mange måder ikke dumt at være udenlandsdansker eller bosiddende i udlandet, hvor skatteforholdene generelt er noget mere attraktive end dem, danskere med bopæl i Danmark udsættes for. Nu vil det også ganske attraktivt være muligt for udlandsdanskere og andre udlændinge at køre standsmæssigt rundt på de danske landeveje, når de besøger det lille kongerige med verdens højeste skattetryk: Et unikt samarbejde mellem Aston Martin i Danmark og Sixt gør det nemlig nu muligt til at leje en Aston Martin til formålet. I første omgang vil der være mulighed for at leje Aston Martins sports sedan Rapide S med plads til 4 personer. ”Vi synes, at det er lidt sjovt gennem udlejningssamarbejdet med Sixt at udbrede kendskabet til vores unikke brand,” fortæller Mogens Lindahl-Jessen, der er direktør for Aston Martin i Danmark.


Power Stelvio på vej

De danske Alfa Romeo forhandlere har netop åbnet for bestilling af den ekstreme Stelvio Quadrifoglio: 510 hk, 283 km/t på toppen og 0 til 100 km/t på 3,8 sekunder. Stelvio Quadrifoglio blev for nylig kåret som den hurtigste SUV på den legendariske Nürburgring i tiden 7 minutter og 51,7 sekunder, en tid som ikke kun kan opnås med rå motorkraft – men også kræver, at bilens køreegenskaber er i absolut top. Maskineriet er en 2,9 liters V6-biturbobenzinmotor i aluminium, som er udviklet med input fra Ferrari-teknologier og knowhow fra deres ingeniører. Kraftværket er parret med et 8-trins automatgear, som i køreprogrammet Race kan skifte gear på 150 millisekunder. Manuelt kan gearskiftene klares lynhurtigt takket være lækre skiftegreb i aluminium placeret bag rattet. Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio koster 1.643.252 kroner og den kan også købes i en S-Van udgave uden bagsæder til henholdsvis 930.913 kroner ekskl. moms og 1.071.178 kroner inkl. moms.

Læs vores Alfa Romeo prøvekørsler hér >>>

Lundgaard løb med laurbærrene

Der stod Lundgaard på ikke færre end fem af de hædersbevisninger, der blev uddelt til danske bilsportskørere ifm. Danish Motorsport Award. Den blot 16-årige Christian Lundgaard blev Årets Bilsportskører og fik desuden tre andre æresbevisninger, og en enkelt blev der da også til storebror Daniel Lundgaard. Daniel fik sin anerkendelse som Årets Profil efter at have vundet Danmarksmesterskabet i Formel 4 sidste år, mens Christian opnåede anerkendelserne som resultat af, at han vandt ikke færre end to internationale Formel 4 mesterskabet (det nordeuropæiske og det spanske) i 2017. Christian Lundgaard var en del af Renault Sports Academy for stortalenter – et karriereforløb, han fortsætter også i 2018. I år skal han køre Formel Renault 2,0 Eurocup og det er i praksis på ny det hollandske MP Motorsports team, der varetager deltagelsen i mesterskabet. Brødrene Lundgaard er som bekendt sønner til Henrik Lundgaard, der har en fortid i såvel DTC som rallysporten, hvor han for en snes år siden blev Europamester i rally og vinder af Teams Cup (det uofficielle rally-VM for privatkørere).

Christian Lundgaard opnåede fire hædersbevisninger ifm. Danish Motor Sport Award. Her er den blot 16-årige racerkører flankeret af Dansk Automobil Sports Unions Carl Chr. Hansen samt marketingchef Anja Sloth fra Total, der var hovedsponsor af præmiefesten, som i øvrigt fandt sted på Doggen i København.

 

Blandt de prominente prisoverrækkere ved Danish Motorsport Award var Kris Nissen (tv) og Christian Mark. Nissen har en fornem karriere som racerkører og VW Motorsportsdirektør. Mark er som marketingchef hos Renault i Danmark involveret i samarbejdet med Christian og Daniel Lundgaard.

 

Danish Motorsport Award 2018

Her er udnævnelser af danske bilsportskørere ved Danish Motorsport Award:

Årets Bilsportskører: Christian Lundgaard.

Årets rallyteam: Jacob Madsen/Line Lykke Jensen.

Årets banekører: Kevin Magnussen.

Årets kartingkører: Alexander Müller.

Årets talent: Mikkel O. Pedersen

Årets profil: Daniel Lundgaard

Christian Lundgaard er en del af Renaults satsning på kommende Formel 1 kørere.

 

Daniel Lundgaard vandt det danske Formel 4 mesterskab sidste år.

 

Christian Lundgaard fik slidt skosålerne under prisuddelingen ved Danish Motor Sport Award: 4 gange skulle han spadsere op til scenen for at modtage en æresbevisning.


Flere korte nyheder >>> 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt