- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Korte nyheder


 Flere korte nyheder >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SEAT Arona giver mere plads

Den nye SEAT Arona er så småt ved at være på trapperne. Den er netop vist frem for første gang i Barcelona og får siden sin offentlige debut på biludstillingen i Frankfurt til september. Arona er baseret på samme platform som den nye SEAT Ibiza, MQB A0 men i forhold til Ibiza er Arona vokset med 10 cm i højden, der skaber mere loftshøjde både foran og bagi – og ikke mindst et større bagagerum med en kapacitet på 400 l. En anden vigtig detalje er sædehynden, som er 52 mm højere hvilket giver to fordele: for det første en højere siddeposition med bedre overblik over trafikken og for det andet en markant lettere ind- og udstigning i bilen. Den nye SEAT Arona vil kunne fås med de nyeste førerassistent- og infotainmentsystemer som eksempelvis Front Assist, Adaptive Cruise Control, Stop&Go, Hill Hold control, træthedsregistrering, regn- og lyssensorer, multikollisionsbremse, nøglefri betjening, et præcist bakkamera og meget mere. Den nye SEAT Arona forventes at blive lanceret i Danmark i slutningen af 2017.


Verdenspremiere i Frankfurt: Ny BMW X3

Den tredje generation af BMW X3, som har verdenspremiere på det kommende IAA, Frankfurt Motorshow i september, byder på et endnu skarpere og mere sportsligt design. Fra lanceringsstart tilbydes der fem forskellige motorer: BMW X3 M40i med 360 hk, BMW X3 xDrive30i med 252 hk, BMW X3 xDrive20i med 184 hk samt BMW X3 xDrive30d med 265 hk og BMW X3 xDrive20d med 190 hk. Fra starten af 2018 kan der også vælges en variant med rent baghjulstræk, når den nye BMW X3 sDrive20i lanceres. I forbindelse med lanceringen af den nye BMW X3 tilbydes som noget nyt den personlige CoPilot, som fokuserer på køreassistenter og (semi)automatiseret kørsel. Dette indebærer blandt andet den seneste generation af aktiv fartpilot, hvor bilen bremses helt op i køtrafik og automatisk kører frem igen, når trafikken begynder at bevæge sig. Andre systemer som vejstribealarm, vejskifteassistent og sidekollisionsbeskyttelse vil være tilgængelige for at sikre både komfort og sikkerhed på turen. Den nye BMW X3 er 4,71 meter (5,1 cm længere end forgængeren) og bagagerummet er på 550-1600 liter.


Ny Jaguar XF Sportbrake

Jaguar fejrer et årti med produktion af XF Sedan med en ny XF Sportbrake, en såkaldt livsstils-stationcar. Den nye Sportbrake kommer lige i hælene på en række opdateringer på XF-modellen. Tidligere på året blev Jaguar Land Rovers nyeste Ingenium-motorer introduceret med forbedret effektivitet, lavere driftsomkostninger og forbedret ydelse. Opdateringerne inkluderede den nye Ingenium-benzinmotorer på 250 HK og ligeledes nyt komfort- og sikkerhedsudstyr. I 2016 vandt XF den eftertragtede Golden Steering Wheel – Tysklands førende pris for biler – som værende den ‘Bedste sedan’ i kategorien mellem til fuld størrelse, foran Mercedes-Benz E-Class og Volvo S90. Sidste år blev modellen med lang akselafstand afsløret i Kina, med forbedret komfort bag og Clear Exit Detection-teknologi til at advare passagerer om forbikørende trafik, når de forlader køretøjet. XF er fremstillet på Jaguars fabrik i Castle Bromwich sammen med modellinjerne XE, XJ og F-TYPE.


Hyundai klar med i30 stationcar

Den helt nye Hyundai i30 stationcar er nu klar til salg på det danske marked. I weekenden den 25. juni står den hos alle Hyundai forhandlere med et af klassens største bagagerum og fornuftige priser, der begynder ved 215.000 kroner. Bilen er godt 4,5 meter lang og bagagerummet har en kapacitet på 602 liter, som kan øges til 1.650 liter, hvis bagsæderne lægges ned. Den nye Hyundai i30 stationcar kommer i fire forskellige udstyrsvarianter: Life, Life+, Trend og Premium. Allerede fra laveste udstyrsversion er aircondition, Bluetooth, fartpilot, LED kørelys, sidespejle med LED blink og varme, attention assistent, automatisk nødbremse, vognbaneassistent og meget andet standard. I den anden ende af prisskalen af Premium-versionen yderligere fuld LED-forlygter, knæairbag ved førersæde, automatisk skiltegenkendelse – til priser fra kr. 285.000 kroner.

 

Vi har ikke prøvekørt Hyundai i30 Stationcar endnu, men her er det seneste møde med i30 5d >>>

 

Oplev "onboard" vores første test af den nye Hyundai i30 med den nye 140-hestes 1,4 liters turbo benzinmotor på vejene vest for Malaga i Spanien. Videoen kan også ses i Fuld HD.


Fancy kompakt crossover fra KIA: Stonic

KIA står stærkt på markedet med den mellemstore SUV, Sportage. Nu er man på vej med en fancy og iøjefaldende kompakt crossover i det såkaldte B-segment. Den får navnet ”Stonic”. Stonic er da også inspireret af de større KIA SUV’ers form og funktion. Navnet ”Stonic” er i øvrigt sammensat af ”Speedy” og ”Tonic” med reference til første og sidste tone i musikskalaen. Således udtrykker ”Stonic”, at bilen er adræt, og at den byder på noget nyt og friskt i SUV-segmentet. Stonic kommer til salg i anden halvdel af 2017, og det bliver muligt at individualisere bilen mere end man har kunnet med nogen tidligere KIA model – både indvendigt og udvendigt.

25. juni 2017


Rally-VM: Hyundai dominerede i Polen

Hyundai sikrede sig sejren i 8. afdeling af rally verdensmesterskabet, da Thierry Neuville kørte sin i20 Coupe WRC først over målrampen i Rallye Poland. Men ikke nok med det, Hayden Paddon kørte sin Hyundai i mål som nr. 2. 3. pladsen gik til rivalen, den VM-førende Sebastien Ogier i Ford Fiesta WRC, alt imens endnu en Hyundai i20 Coupe kom i mål som nr. 4. Derved blev afstanden mellem Ogier og Neuville  VM-kampen reduceret til blot 11 points, og tilsvarende er afstanden mellem Ford og Hyundai nu blot 22 points. Citroën tog 5. pladsen mens det polske rally for Toyota var lidt af en nedtur efter succes'en på Sardinien forleden: Latvala vandt godt nok Power Stage prøven, men først efter at være udgået af rallyet lørdag.


F1 i Azerbaijan: Ricciardo vinder - MAG 7er

I et kaotisk Formel 1 Grand Prix i Baku i Azerbaijan, der grænser op til Det kaspiske Hav, formåede Daniel Ricciardo i dag at vinden sin karrieres femte Grand Prix sejr. Løbet bød på nærkamp og påkørsler mellem Lewis Hamilton og Sebastien Vettel plus megen anden dramatik. Så mens rivalerne stridtes, kørte  den australske Red Bull kører - som startede fra 10. pladsen og en overgang var helt nede på 17. pladsen - stabilt frem til målstregen, som han passerede før nogen anden. De to kamphaner sluttede som nr. 4 (Vettel) og 5 (Hamilton). Kevin Magnussen kørte også et godt løb, startede som nr. 13 og kom i mål på 7. pladsen i sin Haas-Ferrari.


11. juni 2017


F1 i Canada: Hamilton vinder

Lewis Hamilton vandt søndagens canadiske Grand Prix på Iles Notre Dame i Montreal med et solidt forspring til team-kammeraten hos Mercedes, Valtteri Bottas. Da den VM-førende Ferrari kører, Sebastian Vettel, først blev nr. 4, blev hans forspring i VM-stillingen noget reduceret. Daniel Ricciardo i Red Bull Renault blev iøvrigt nr. 3. Kevin Magnussen havde en dårlig kvalifikation og startede fra 18. pladsen. I løbet avancerede han og kom i mål som nr. 12, to placeringer efter team kollegaen i Haas teamet, Romain Grosjean. Sammenlagt har Vettel nu 141 points mod Hamiltons 129.


WRC/Sardinien: Tänaks første - triple Toyota

For Ford Fiesta køreren, den 29 årige Ott Tänak, var 7. afdeling af Rally-VM, Rallye Italia på Sardinien, stedet, hvor han for første gang i karrieren kunne træde op på det øverste trin af præmieskammelen i et VM-rally. Den estiske kører kørte et overbevisende rally, men var ofte presset undervejs, og kun 12,3 sekunder skilte ham og rallyets nr. 2, Toyotas Jari-Matti Latvala. Toyota fabrikken har gjort comeback i dette års rally-VM og i den optik var resultatet på Sardinien overraskende godt. Teamet havde ikke data om rallyet på forhånd, og de rå og snoede grusveje har ikke til dato vist sig at være optimale for teamets Yaris WRC biler. Ikke desto mindre var 2. pladsen ikke en enlig præstation. Esapekka Lappi tog 4. pladsen og sluttede overbevisende med også at vinde den såkaldte Power-stage, som giver ekstra VM-points. Teamets tredje kører, Juho Hänninen var ligeledes meget hurtig, men et teknisk problem med styretøjet, kostede tid og han blev nr. 6. Rallyets 3. plads gik til Thierry Neuville i Hyundai i20 WRC, mens den (fortsat) VM-førende Sebastien Ogier måtte nøjes med femtepladsen i sin Ford Fiesta WRC.

Ott Tänak, Ford Fiesta WRC.

 

Jari-Matti Latvala, Toyota Yaris WRC.


Formel E i den historiske Tempelhof lufthavn:

Berlin ePrix - Sejr til Rosenqvist og Buemi

Egentlig burde det have været en dobbelt sejr til svenske Felix Rosenqvist i Berlin ePrix for Formel E racerbiler, der i weekenden blev kørt både lørdag og søndag. Den svenske Mahindra kører, som debuterede i Formel E i indeværende sæson, vandt sin første elektriske sejr lørdag, foran Audis Lucas di Grassi. Den mesterskabs førende Sebastien Buemi havde problemer med opsætningen af Renault raceren i lørdagens løb og måtte nøjes med 5. pladsen - som han siden blev diskvalificeret fra pga. undertryk i dækkene på begge racerbiler. Han fik dog revanche søndag, hvor Rosenqvist vandt påny, men derpå fik 10 sekunders straftid, pga. en farlig udkørsel fra pitgaragen efter bilbytningen. Dermed fik Buemi, som kørte over målstregen som nr. 2, sejren og svenskeren måtte nøjes med 2. pladsen. Buemi og han havde nemlig distanceret resten af feltet med over 12 sekunder. Inden den næstsidste afdeling (som også består af to løb), der finder sted i New York City midt i juli, har Buemi nu 157 points mod Di Grasis 125.

Felix Rosenqvist og Sebastien Buemi. 


Flere korte nyheder >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt