- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Korte nyheder


 Flere korte nyheder >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Danmarkspremiere på Hyundai IONIQ
Hyundai IONIQ er nu landet i Danmark. Efter afgiftsændringen på elbiler for godt et år siden er salget af biler med ”grøn samvittighed” stagneret, men Hyundai håber på, at bl.a. attraktive salgs- og leasingpriser på IONIQ kan være med til at øge antallet af el- og hybridbiler på de danske veje. Hyundai IONIQ koster i hybrid-udgaven 300.000 kroner og vil man hellere lease den, er det også muligt fra blot kr. 3.795/måned (10.000 kroner i udbetaling). Hyundai IONIQ hybrid lanceres i to udstyrsvarianter: "Trend" med priser fra kr. 300.000 og "Premium" fra 440.000 kroner. Begge modeller er udstyret med 6-trins automatgear og en omfattende udstyrspakke. Leasingperioden er på 36 måneder med 15.000 km/år. Flere kilometer kan tilkøbes. Udover hybridversionen kommer IONIQ også som ren elbil og senere som plug-in hybrid. Elbilen kommer til Danmark i forsommeren til priser fra 279.000 kroner, mens plug-in hybriden kommer i sensommeren.

Hyundai prøvekørsler - find dem hér >>>


Ny BMW 5-serie Touring til sommer

Den nye BMW 5-serie Touring, som har verdenspremiere på det kommende motorshow i Genève (først i marts), lander siden i Danmark i juni måned 2017. Den har en helt ny konstrueret undervogn med perfekt vægtfordeling, som burde garantere køreoplevelse i særklasse. Samtidig fås der et hav af innovative assistentsystemer, så sikkerheden er i top. I forhold til forgængeren har den nye BMW 5-serie Touring smidt ca. 100 kg samtidig med, at effektiviteten er øget og brændstofforbruget faldet. Bagagerumspladsen er vokset til 570 liter og kan udvides til 1.700 liter, hvis bagsæderne lægges ned. Bagsæderne kan foldes i forholdet 40:20:40 og betjenes elektrisk ved tryk på en knap i bagagerummet. Den nye BMW 5-serie Touring kommer som standard med nødbremse, der advarer og bremser for fodgængere og andre biler ved hastigheder fra 5 op til 80 km/t. Bilen advarer desuden om krydsende trafik og risiko for sidekollision. I samarbejde med vognbaneassistenten og vejstribealarmen sørger den aktive fartpilot for, at fartgrænserne overholdes. Bilen kan ved hastigheder helt op til 210 km/t selv styre, bremse og accelerere og start/stop-funktionen tilpasser sig den aktuelle rute.Også BMW Display Key er en option hvor bilen kan parkeres fjernbetjent via nøglen.

Se vores demonstration af den fjernbetjente parkering i onboard videoen fra ”storebror” BMW 7-serie.

Andre BMW prøvekørsler - find dem hér >>>

 

On-board!!! førerløs demo af det fjernbetjente parkeringssystem plus on-board demo (med fører) af den adaptive luftaffjedring i BMW's eksklusive 7-serie. Videoen kan også ses i Fuld HD på YouTube.


Januar 2017


Ny opdateret Jaguar F-Type

Siden lanceringen i 2012 har Jaguars to sæders sportsvogn, som er konstrueret helt i aluminium, etableret sig internationalt som den bedst sælgende sportsvogn i sit segment og den har vundet næsten 160 priser over hele verden. Nu kommer den i en opdateret udgave med optimeret førerfokuseret teknologi og et bredere modeludvalg end før. Det omfatter nu 28 versioner, som spænder fra den baghjulstrukne F-TYPE med 340 hk til den firehjulstrukne F-TYPE SVR med en tophastighed på mere end 320 km/t. Alle F-TYPE-modeller er nu udstyret med Touch Pro infotainment-system med lynhurtig respons, intuitive betjening, tabletdesign og intelligente navigationsfunktioner. Udvendigt bemærker man især de nye LED forlygter og en ændret kofanger fortil. Indvendigt er det især de nye Slimline letvægtssæder, som falder i øjnene. De er over 8 kg lettere end de hidtidige. Den opdaterede F-Type kommer på markedet i løbet af foråret.


Detroit verdenspremiere:

Højtydende KIA Stinger

KIA har på det store motorshow i Detroit verdenspremiere på den helt nye KIA Stinger. Der er tale om en fem-personers ”fastback” sportssedan, som bliver koncernens højest ydende bil nogensinde. Stinger vil kunne fås med flere forskellige kombinationer af motorer og gearkasser samt et stort udbud af luksusudstyr. Bilen kommer til salg i Europa i slutningen af 2017. Den helt nye KIA Stinger er en direkte videreudvikling af konceptbilen GT fra 2011, og bilen er designet under ledelse af designchef Peter Schreyer. Udviklingen af bilens kørekomfort og køreegenskaber er foregået under ledelse af Albert Biermann, som er ny chef for KIAs Vehicle Test and High Performance Development, og udviklingen har bl.a. fundet sted med gentagne testkørsler på Nürburgring. Der vil kunne vælges mellem to turbo benzinmotorer på hhv. 255 og 365 hestekræfter.


Detroit: Audi Q8 concept

På North American International Auto Show (NAIAS) i Detroit præsenterer Audi konceptbilen Q8 concept, som kombinerer SUV-typiske pladsforhold med en coupés emotionelle linjeføring. Med konceptbilen giver Audi samtidig et fingerpeg om det fremtidige designsprog. Mange elementer minder om Audi Ur-quattro fra 1980’erne, herunder den meget lave og samtidig meget brede C-stolpe samt de kraftige, bredere skuldre over hjulene. Konceptbilen har plads til fire personer og bagage til en længere køretur. Et nyt betjeningskoncept fungerer ved hjælp af store touchscreens suppleret med den nyeste udgave af Audi virtual cockpit og et avanceret head-up-display. Sidstnævnte gør brug af intelligent augmented reality-teknologi, hvor de virtuelle visninger smelter sammen med den virkelige verden. Drivline og undervogn stammer fra serieproduktionen. Der er tale om en plug-in-hybriddrivline, som leverer en systemydelse på 449 hk og et maksimalt drejningsmoment på 700 Nm. Foruden en indikation af fremtidige Audi designs er konceptbilen grundlaget for en specifik serieproduceret model, som Audi lancerer i 2018.

 

22. januar 2017


WRC/Rallye Monte Carlo: Ogier vinder for Ford

Debuterende Toyota på flot 2. plads

Det berømte Rallye Monte Carlo er formentlig VM-seriens mest uforudsigelige rally. Netop derfor er sejren i "Monte" den vigtigste i løbskalenderen og samtidig giver den en indikation af styrkeforholdet.

 

Det var især vigtigt i år, hvor et nyt reglement tages i brug og to bilfabrikker gjorde comeback. Sejren gik imidlertid - og det var måske det mest forudsigelige - til regerende verdensmester og vinder af det sidste tre Monte Carlo Rallies, Sebastien Ogier. For hans vedkommende var den eneste forskel, at han nu kørte den nye Ford Fiesta WRC, efter at VW hovedkulds forlod rally-VM som konsekvens af den kostbare dieselskandale.

 

Den store overraskelse var imidlertid Toyota, der gjorde comeback efter 17 års fravær med en ny og uprøvet Yaris WRC, udviklet af den firedobbelte finske rallyverdensmester, Tommi Mäkinen, i samarbejde med Toyota Motorsport i Köln. Teamets topkører, Jari-Matti Latvala kørte Toyota'en ind på 2. pladsen, foran endnu en Ford, kørt af den estiske kører, Ott Tänak. På 4. pladsen fulgte den spanske asfalt-specialist, Dani Sordo i Hyundai. Også Citroën gjorde comeback med irske Craig Breen, han blev nr. 5.

 

Rallyet var præget af ustandseligt skiftende kørselsforhold og en række kørere satte deres positioner overstyr ved at køre af sporet, deriblandt Hyundais Thierry Neuville, der førte rallyet indtil lørdagens sidste hastighedsprøve. Rallye Monte Carlo blev indledt med en tragisk dødsulykke, idet en tilskuere blev ramt af Newzealænderen Hayden Paddon. Hans Hyundai skred på den isdækkede asfalt og ramte klippevæggen. Det er endnu uklart, hvad der forårsagede tilskuerens død, men Hyundais VM-team valgte, at trække Paddon ud af rallyet i respekt for tilskuerens efterladte.

Verdensmesteren Sebastien Ogier vandt Rallye Monte Carlo i sin Ford Fieste WRC.

 

Toyota gjorde comeback i rally-VM med en flot 2. plads til Yaris WRC og Jari-Matti Latvala bag rattet.

 

Genhør vores eksklusive interview med manden bag Toyotas nye Yaris WRC:

 

Læs også: Toyota gør comeback i rally-VM>>>


11. januar 2017


Team Glad satser på sejr rally i Nordafrika

Da Dakar rallyet af terrorister blev tvunget til flytte til Sydamerika i 2009 etablerede en lille gruppe amatører en slags efterfølger til Dakar for amatører. Intercontinental Rally finder i år sted for sjette gang og starten går 23. januar. Målet er…Dakar. Favorit til sejren i det 6000 kilometer lange rally er det danske Team Glad, som allerede i 2015 stod øverst på præmieskammelen. ”Vi satser dog primært på at undgå uheld og tekniske problemer og nå hele vejen til Dakar”, pointerer Jacob Glad fra Kalundborg, der er bag rattet i den specialbyggede QT Wildcat 500 DKR, som han og co-driver Philip Volmer Hansen igen i år stiller op med, når starten går i den spanske havneby Almeria. Foran sig har de og deres supportteam 14 dagsetaper i Marokko, Vestsahara, Mauretanien og Senegal, før de den 5. februar når Dakar og den berømte Lac Rose, som også var målet i det oprindelige Dakar-rally, da det fandt sted på afrikansk grund. ”Siden 2015 har vi forbedret og gennemtestet rallybilen med en større motor og halvautomatisk gearkasse, så vi nu har både mere motorkraft og hurtigere gearskifte til at møde udfordringerne i ørkensandet”, fastslår Jacob Glad. Med fire servicefolk i et vogntog med Land Rover Discovery 4 og en specialindrettet Ifor Williams BV106 boxvan trailer med alt til servicering og forplejning, er der sørget for fuld support til kørerne og rallybilen hele vejen til Dakar.

Jacob Glad og Philip Volmer Hansen er klar til årets ørkenrally til Dakar


December 2016


Dakar starter ud 2. januar

Traditionen tro starter det nye år ud med en af årets store motorsportsbegivenheder. Det er det legendariske rally "Dakar", som også i år finder sted i Sydamerika. Rallyet bliver igen i år fulgt på Eurosport, som dagligt sender halvtimes sammendrag, typisk ved 23-tiden, dog tilpasset den pågældende dags øvrige LIVE sports transmissioner. Første udsendelse er programsat på Eurosport 1, 2. januar klokken 23:05. Sidste udsendelse sendes når løbet er slut, søndag d. 15. januar klokken 24.

Bemærk i øvrigt, at reportagerne her på Motorsiden.dk fra de enkelte dage alle kan findes under "Motorsport"

 


Flere korte nyheder >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt