- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Peugeot vil uddanne Expert eksperter

– og forkæle erhvervskunderne


Af Søren Clauding – 27. juni 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gode håndværkere hænger ikke på træerne. Det gør gode bilsælgere af erhvervsbiler heller ikke. Det sidste vil Peugeot i Danmark gøre noget ved, og de tager sagen i egen hånd og etablerer Peugeot Professional Træningsprogram. Derigennem hjælper de landets håndværksmestre til, at score de gode håndværkere.

 

Allerede dette efterår, ja allerede i august/september, igangsætter Peugeot importøren en 2-årig uddannelse af potentielle erhvervsbilsælgere. Idéen er, ikke bare at give eleverne en uddannelse, som de med eksamen og diplom vil kunne skrive på deres CV, men naturligvis også at sikre, at medarbejderne bliver glade og tilfredse i deres nye arbejde som eksperter i varebilssalg, så glade, at de ikke løber videre til konkurrenterne, i samme øjeblik de har afsluttet deres uddannelsesforløb.

 

Individuel proces

Det er nemlig en ganske anderledes og meget værdsat opgave, at sælge erhvervsbiler, hvor Peugeot med populære biler som Partner, Boxer og Expert står stærkt på markedet. Som erhvervssælger af varebiler opsøger man ofte kunderne selv, identificerer deres behov og finder da den helt rette løsning til den enkelte kunde. Man kan sige det på den måde, at salget hér er en langt mere individuel og specifik proces, end at opnå underskriften på en slutseddel ved salget af en personbil.

 

Det individuelle salg skal nemlig understøtte køberen på flere måder end tidligere. Erhvervsbilen skal naturligvis kunne løse de opgaver, som eksempelvis håndværksmestre er specialiserede i og har brug for at få løst. Men fordi efterspørgslen efter gode håndværkere er stor – i forhold til udbuddet – og stadig stigende, er det vigtigt for håndværksmesteren at vælge den rette bil, som også vil gøre det lettere for ham, at tiltrække de dygtige medarbejdere.

 

Win-win-win-win-win

Det er en win-win-win-win-win proces, Peugeot har sat igang. Det er godt for de nye veluddannede Peugeot medarbejdere (som bliver mere glade og tilfredse i deres job), det er godt for Peugeot forhandlerne (som formentlig sælger flere biler), det er godt for bilkunden (som får bedre rådgivning), det er godt for hans medarbejdere (som får bedre arbejdsvilkår med den rigtige bil), og sidste instans er det også godt for bilkøberens kunder, som må antages, at have glæde af hans dygtige medarbejdere og deres større engagement.

 

Hvad angår selve produktet, altså bilerne, har Peugeot da også meget at byde på. Modelprogrammet inkluderer bl.a. Peugeot Expert, som er kåret til Årets Varebil i Danmark 2017, bl.a. fordi den har et bredt udstyrsprogram og har gode funktionelle løsninger. Elektrisk oplukkelige sidedøre, fuld mulighed for tilslutning af smart-telefon, så man ikke er afhængig af bilens eventuelle navigation, men kan bruge telefonens, bak-kamera, aircondition og en endnu mere rigtig løsning til transport af lange genstande er blot nogle få eksempler.


Link til importøren


Peugeot prøvekørsler - find dem hér >>>


 

 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt