- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Motorsport


 Arkiv Mere motorsport >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Formel E: Status inden slutspurten

Vinderen af verdens første Formel E mesterskab, brasilianeren Nelson Piquet jr. var nok den sidste, der havde forventet at han fire løb fra finalen i mesterskabets ”År 2” skulle befinde sig på en samlet 15. plads med sølle 4 points på sin score. Men det er symptomatisk for konkurrencen i det nye banebrydende mesterskab for elektriske formel racerbiler.

Formel E: Status inden slutspurten - læs mere >>>


Formel E: Fremtidens motorsport er her nu

Klik på billedet, se vores video på YouTube og få forklaringen på, hvorfor eksklusiv mærket "DS" er involveret i Formel E og hvilken betydning det har for de biler, man kan købe hos bilforhandleren nu og i fremtiden.


Formel E:

Innovativ satsning hos Eurosport Danmark

Elektrisk motorløb er en del af fremtiden

I fjor søsatte det internationale bilforbund, FIA, det formentlig mest ambitiøse og innovative mesterskab i organisationens nyere tid. Og for kort tid siden overtog Europas største pan-europæiske TV-kanal, Eurosport, rettighederne til at transmittere ”Formel E mesterskabet”, som tæller stribevis af tidligere Formel 1 racerkørere og sætter dagsordenen for fremtidens motorsport.

Læs optakten til Formel E mesterskabet hér >>>


Copenhagen Historic Grand Prix 2015:

Billeder fra Bellahøj

Copenhagen Historic Grand Prix blev en stor succes med masser af publikum og masser af gode oplevelser.

Se billeder og små tekster fra Bellahøj hér >>>


Copenhagen Historic Grand Prix 2015:

Masser af motorsportsoplevelser i vente

Copenhagen Historic Grand Prix finder sted i weekenden 1.-2. august på Bellahøj i København og byder traditionen tro på masser af gode motorsportsoplevelser.

CHGP 2015 optakt - læs mere >>>


Le Mans efter bogen:

Porsche vinder sin 17. triumf

Den danske Aston Martin bedst blandt danskerne

24 timers Le Mans 2015 blev et Le Mans lige efter bogen. Porsche vandt som forventet, Audi forsvarede sig bravt, Toyota vidste godt, det ville blive svært. Men danskerne havde det ikke så let, som de måske havde håbet på.

2015 Le Mans - søndag klokken 15:00 >>>


Le Mans 2015: Dansker dyst på højt niveau

Årets vigtigste danske motorsportsbegivenhed finder sted hvert år – på Le Mans racerbanen i Frankrig. 20-30.000 danskere valfarter nemlig hvert år til den franske middelalderby med en historie, der kan føres 2000 år tilbage. Det er imidlertid på grund af de seneste årtiers historie, at de mange danskere tager til Le Mans. I år er der en halv snes danskere til start i Le Mans på den ene eller den anden måde...

2015 Le Mans: Læs om de danske deltagere hér >>>


Le Mans 2015:

Bil-giganternes dyst – uden Tom Kristensen

24 timers Le Mans, som køres i dagene 13.-14. juni, bliver noget andet i 2015 uden Tom Kristensen. Men det bliver ikke mindre interessant, ikke mindre spændende, måske endda tværtimod, fordi den ubeskrivelige udefinerbare X-factor, som den nifoldige danske Le Mans triumfator var eksponent for og som er hele kernen i hans succes, ikke længere er en faktor i Le Mans. Nu er Le Mans tilbage hvor det var uden Tom Kristensen: bil-giganternes dyst, uforudsigelig og global.

Læs optakten til 24-timers Le Mans hér >>>


Rallye Monte Carlo Historique:

29. januar 2015 klokken 11:00 går starten på Rallye Monte Carlo Historique fra Rådhuspladsen i København. Det er ingen ringere end den finske rally-legende, Rauno Aaltonen, der har opgaven, at sende deltagerne af sted på den lange tur ned gennem Europa til det mondæne fyrstendømme ved den franske riviera. Aaltonen er i dag 78 år gammel og havde sin storhedstid på den internationale rallyscene længe før der blev kørt om Verdensmesterskab i rally. I 1965 vandt han imidlertid Europamesterskabet i rally. Han blev seks gange nr. 2 i det berømte Safari-rally, vandt også såvel det finske som det britiske rally. I 1967 stod Rauno Aaltonen øverst på skamlen i Rallye Monte Carlo efter at være kørt fra alt og alle i en MINI Cooper S. Vi har mødt Rauno Aaltonen i København og fået en køretur i en MINI fra 1968, rigget til af Preben Kristoffersen, der selv deltog i Rallye Monte Carlo, første gang i 1972.

Interview og køretur med rally-legenden, Rauno Aaltonen i Preben Kristoffersens MINI Cooper S >>>

 

Alain Prost:

Formel 1 er for midaldrende

 – Formel E for de unge

Det er måske nok en anelse dogmatisk og måske også sagt med et strejf af et smil på læberne, når den firedobbelte Formel 1 verdensmester, Alain Prost, fastslår, at Formel 1 er for det midaldrende publikum mens Formel E er for de unge. Alain Prost er jo med sine 61 år heller ikke selv nogen årsunge. Men der er noget om det og Prost er en mand, der ofte har ret.

2016 Paris ePrix: Formel E for de unge >>>


Formel E: Under huden på el-mesterskabet

Det helt centrale ved Formel E mesterskabet er naturligvis bilerne. Der er tale om Formel racerbiler, dvs. med fritliggende hjul, men da man disponerer over kræfter på en anden måde i en elbil end i en bil med forbrændingsmotor, har man valgt, reglementsmæssigt at fartoptimere designet, så der f.eks. anvendes spoilere omkring forhjulene, der mere aerodynamisk korrekt leder luftstrømmen rundt omkring forhjulene.

Kom under huden på Formel E mesterskabet >>>


Copenhagen Historic Grand Prix 2015:

Fint felt og festlig weekend forude

Fredag eftermiddag var Københavns Rådhus og Overborgmester Frank Jensen vært ved en festlig modtagelse af prominente personer og fine biler. Dermed var optakten til en festlig og aktionfyldt weekend på Bellahøj så god som den kunne være.

2015 CHGP reception - læs mere >>>


2015 Le Mans på Motorsiden

Op til og under årets 24-timers løb i Le Mans bragte vi aktuelle historier fra Le Mans >>>

24 timers Le Mans på Motorsiden præsenteres i samarbejde med TOYOTA HYBRID og DUNLOP

  


Le Mans 2015 - kvalifikationen:

Fejlfrit gå-på mod

Der er en herlig ting omkring 24-timers Le Mans: Uanset hvordan det går under kvalifikationskørslerne er alle ved godt mod, alle har et gå-på-mod, der intet som helst fejler. Selv ikke Nissan, som i LMP1 klassen er 20 sekunder langsommere pr. omgang, lader sig kue. Et 24 timer langt løb: Den stående kommentar: ”Alt kan ske” og det er jo heller ikke uden hold i virkeligheden. Men mere siger den sætning da heller ikke.

Kvalifikationen til 24-timers Le Mans 2015 >>>


Rejs med Grand Prix Tours til 24-timers Le Mans og følg løbet på Eurosport - i Le Mans

Eurosport er også i år officiel TV-kanal i forbindelse med det berømte 24-timers Le Mans midt i juni. De sender mere end 40 timer fra løbet og kvalifikationskørslerne. Eurosport har desuden et samarbejde med den store rejsearrangør, Grand Prix Tours, der arrangerer rejser til Le Mans. Derfor kan Eurosports dækning af løbet også følges på storskærm i Grand Prix Tours lejren i Le Mans – naturligvis med dansk-talende kommentatorer. Rejserne til 24-timers Le Mans købes direkte hos Grand Prix Tours – og der er stadig ledige pladser, ved vi (primo april). Endda i flere forskellige priskategorier, på forskellige rejsetidspunkter og rejsemåder, så det er bare med at få sat tid af til turen og komme af sted og opleve de mange danske kørere og ikke mindst bil giganternes kamp.

Link til Grand Prix Tours Le Mans rejser


Motorløb i Roskilde 30.-31. maj

Roskilde Ring genopstår i hjertet af Roskilde

D. 30. og 31. maj i år genopstår den legendariske Roskilde Ring. Men i stedet for at være placeret i området syd for Roskilde Station, etableres der en midlertidig bybane i området syd for havnen på Sankt Clara Vej, Frederiksborgvej og Sankt Ibs Vej.

Roskilde Ring Jubilæumsløb - læs mere >>>


Robbin Harms: comeback i britisk Superbike

Danmarks bedste Road Racing kører Robbin Harms er i denne weekend tilbage i sadlen på en BMW Superbike i det britiske mesterskab.

Robbin Harms gør comeback - læs mere >>>


Opdateringer på Dakar 2015

Dakar 2015 >>>


Dakar 2015 Dag 14: Favoritterne sejrede

Danske Jes Munk 2'er i klassen

Dakar 2015 er forbi. Deltagerne har tilbagelagt over 9000 kilometer fordelt over 13 etaper og man kan hurtigt fastslå, at årets udgave af verdens mest berømte maraton-rally stillede dem overfor hidtil usete udfordringer. Alligevel blev det favoritterne, der sejrede. Nasser Al-Attiyah vandt bi-klassen i sin MINI og Marco Coma vandt MC-kategorien på sin KTM.

Dakar 2015 - 17. januar - læs mere >>>


Dansk Motorsport Award: Motorsportens prisuddeling i hjertet af København

De vigtigste priser i dansk motorsport er de sidste fire år blevet uddelt under et festligt arrangement på højt niveau i Circusbygningen i København. I år fandt arrangementet sted d. 14. januar. Det er Dansk Automobil Sports Union og Danmarks Motor Union, der i samarbejde med Copenhagen Event Company står for motorsportsfesten, som på de få år har opnået høj status i motorsportens verden.

Dansk Motorsport Award - læs mere >>>


Mere motorsport >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt