- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elitenyt fra Dansk Automobil Sports Union

 


DASU informerer regelmæssigt om, hvad der sker for danske bilsportskørere på eliteniveau. Du kan følge med på denne side...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13. juni 2017


Det sker i weekenden


Så er det tid til Le Mans 2017!
Så er det tid for et af årets absolutte højdepunkter indenfor bilsporten: 24-timers løbet på Le Mans.

Onsdag og torsdag køres træning og kvalifikation, og lørdag d. 17. juni kl. 15 sættes løbet så i gang. Blandt de 180 kørere er seks danskere, der alle har gode chancer i deres respektive klasser. Tre af dem har allerede prøvet at stå øverst på podiet for klassesejre (Jan Magnussen fire gange, Nicki Thiim og David Heinemeier Hansson hver en gang), og navnlig i GT Pro-klassen er Danmark stærkt repræsenteret med fire fabrikskørere.

I GTE Pro skal de to verdensmestre Nicki Thiim/Marco Sørensen forsvare farverne for Aston Martin Racing, Michael Christensen er til start i den nye Porsche 911 med centermotor, og Jan Magnussen kommer fra foreløbig to sejre i år for Corvette i det amerikanske mesterskab.

I LMP2 er David Heinemeier Hansson blandt favoritterne sammen med Rebellion-teamet, og endelig er Christina Nielsen til start i GTE Am med sit amerikanske Ferrari-team, som også spås gode chancer.

Morten Dons deltager i Road to Le Mans, der varmer op til selve 24-timersløbet for sit vanlige hold RLR M Sport.

Løbet i år er den 85. udgave af klassikeren. Hele 10 gange har en dansker stået øverst på podiet som vinder af generalklassementet (Tom Kristensen ni gange og John Nielsen en gang). Hertil kommer et antal klassesejre.

 

13. juni 2017


Siden sidst:


Grand Prix i Canada
Kevin Magnussen sluttede Canadas Grand Prix på en tolvteplads. Det lå længe til en pointgivende placering til danskeren, men en ærgerlig tidsstraf forhindrede dette.
 

Første sejr til Mikkel Mac
Mikkel Mac og hans portugisiske medkører Miguel Ramos sikrede sæsonens første sejr i International GT Open, da de vandt det første af weekendens to løb på Paul Ricard i Frankrig. I det andet løb sluttede teamet ”Spirit of Race” på syvendepladsen i deres Ferrari 488, og indtager en samlet fjerdeplads efter de tre kørte runder.
 

Podieplaceringer til Nicklas Nielsen

Nicklas Nielsen var tilbage på podiet i tredje afdeling af ADAC Formel 4-mesterskabet, da østjyden på Red Bull Ring i Østrig sikrede en anden- og tredjeplads i de tre løb. Nicklas indtager nu en samlet fjerdeplads i det tætte mesterskab. Også Frederik Vesti fik point på kontoen, da han i søndagens andet løb leverede en flot opkørsel fra startplads 21 til niendepladsen i mål.

I ADAC GT Masters var heldet heller ikke denne gang med Nicolai Sylvest og holdkammerat hos AMG Zakspeed Nicolaj Rovigue. Holdet sluttede uden points i de to løb.

Formelkørere i aktion
Daniel Lundgaard gjorde rent bord i anden afdeling af DM for Formel 4, der blev kørt på Ring Djursland. Daniel vandt alle tre finaler, mens Casper T. Hansen gjorde det samme i Formel 5.

Med to placeringer i top-10 avancerede Nicolai Kjærgaard en enkelt plads i kampen om det britiske Formel 3 mesterskab, og er nu P9. Rundens tre løb blev kørt på Silverstone.

På Spa-Francorchamp leverede Casper Røes ligeledes en fin indsats med tre top-10 placeringer i det franske Formel 4-mesterskab.

Unge danskere til EM
Det lykkedes desværre ikke for hverken Frederik Kikkenborg eller Sebastian Øgaard at nå finalen ved første afdeling af junior-EM i karting.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt