- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stephane Peterhansel (Peugeot 3008 DKR) er fortsat i føring.


Dakar 2017 – Dag 8: Status quo – men fortsat tæt


Af Søren Clauding – 9. januar 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter en vel fortjent pausedag satte deltagerne mandag af sted på 7. etape af Dakar, som går mod syd i retning fra Bolivias hovedstad La Paz mod Argentina. Lørdagens 6. etape var blevet aflyst pga. af voldsomme regnskyl, som gjorde terrænet helt ufremkommeligt. Løbsledelsen havde derfor omlagt ruten, så man kom uden omkring de værste vejrmæssige forhindringer og mandagens hastighedsetape var reduceret til i alt 161 kilometer.

 

I toppen var der stort set status quo, ikke mindst givet af, at topstriden er skåret i to dele: Den gruppe, der fortsat kæmper om sejren og dem, der blot kan håbe på at de andre er uheldige.

 

Men selv i kampen om topplaceringerne hersker der også den opfattelse, at der skal andres uheld til, hvis man selv skal have en chance. I alle tilfælde var det det, den eneste tilbageblevne top-placerede Toyota-kører, Nani Roma udtrykte efter dagens etape. Inden etapen var han godt 5 minutter efter den førende Peugeot med Stephane Peterhansel ved rattet. Selvom han passerede Cyril Despres undervejs, blev afstanden til førstepladsen fordoblet – det gør det ikke slutspurten lettere for den tidligere Dakar 1’er.

 

Peterhansel forøgede forspringet

Stephane Peterhansel havde gavn af, ikke at skulle åbne ruten og han kunne derfor følge Sebastien Loebs og Nani Romas spor. Det gav ham en fordel, men den var ikke større end at hans sejrsmargin blot var 48 sekunder. Det fordoblede godt nok hans forspring i forhold til Loeb, der blev nr. 2, men det var kun til fortsat beskedne 1 minut og 57 sekunder – efter et halvt Dakar rally. Det er tæt.

 

Giniel de Villiers satte dagens 3. hurtigste tid i sin Toyota, men det er lidt sent, han er kommet op i gear – sammenlagt er han på 6. pladsen, over en time efter Peterhansel. Også Mikko Hirvonen var hurtig, men ikke så hurtig, at han kæmpede om etapesejren. Sammenlagt er han 47 minutter efter den hurtigste Peugeot, fordi han lider under navigationsfejlene tidligere i rallyet. Men selv uden dem ville han stille og roligt være sakket bagud.

 

Sunderland udbyggede føringen

I MC-klassen tog den amerikanske Honda-kører, Ricky Brabec sejren på sin Honda. Men han lider under 1 times straftid på grund af reglementsstridig tankning tidligere i løbet og er sammenlagt nr. 13 små to timer efter den førende brite, Sam Sunderland på KTM.

 

Sunderland kunne nøjes med 3. pladsen, som han cruisede ind på, vel vidende, at dagens etape var første del af en såkaldt maraton-etape, hvor deltagerne ikke får mekanisk assistance efter ankomsten til bivuakken. Så han skulle undgår uheld, hvilket han da også gjorde.

 

Det blev dobbelt Honda-sejr, for Paulo Goncalves opnåede 2. pladsen, men han har samme problem som de øvrige top-Honda’er og er sammenlagt nr. 8 en god time efter Sunderland.

Stillingen i Dakar efter dagens etape


Biler:

1. Stéphane Peterhansel/Jean Paul Cottret (FRA), Peugeot 3008 DKR, 15t57m06s.

2. Sebastien Loeb (FRA)/Daniel Elena (MCO), Peugeot 3008 DKR, +1m57s.

3. Nani Roma/Alex Haro Bravo (ESP), Toyota Hilux, +11m07s.

4. Cyril Despres/David Castera (FRA), Peugeot 3008 DKR, +14m01s.

5. Mikko Hirvonen (FIN)/Michel Périn (FRA), MINI John Cooper Works Rally, +47m24s.

6. Giniel de Villiers (ZAF)/Dirk von Zitzewitz (DEU), Toyota Hilux, +1t11m44s.

7. Orlando Terranova (ARG)/Andreas Schulz (DEU), MINI John Cooper Works Rally, +1t16m06s.

8. Jakub Przygonski (POL)/Tom Colsoul (BEL), MINI ALL4 Racing, +1t18m02s.

 

MC:

 

1. Sam Sunderland (GBR), KTM 450 Rally Replica, 17t28m53s.

2. Pablo Quintanilla (CHL), Husqvarna FR 450 Rally, +17m45s.

3. Adrien van Beveren (FRA), Yamaha WR450F, +22m16s.

4. Gerard Farres Guell (ESP), KTM 450 Rally, +28m36s.

5. Matthias Walkner (AUS), KTM 450 Rally Replica, +34m17s.


Sam Sunderland (KTM) fører fortsat MC kategorien.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt