- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stephane Peterhansel (Peugeot) fører nu Dakar - det har han prøvet før...


Dakar 2017 – Dag 5:

Peterhansel tager føringen – Barrada mister det hele


Af Søren Clauding – 6. januar 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. dagen i Dakar 2017 skulle have inkluderet 447 kilometers hastighedsetape. Sådan blev det ikke, for voldsomt vejr tvang løbsledelsen til at halvere etapen, så der i alt blev kørt 219 kilometer for fuld udblæsning. Det var det nok mange, der var glade for, det meste af etapen fandt nemlig sted i over 3 kilometers højde og undervejs ramte man 4400 meter. Det skilte virkelig fårene fra bukkene, hvis ikke det allerede var sket.

 

Stephane Peterhansel kørte en præcis og fejlfri etape. Hans Peugeot 3008 DKR fungerede upåklageligt og da etapen var omme, havde han godt nok ikke vundet, men kørt tilstrækkelig hurtigt til, at han kunne overtage føringen fra team-kollegaen Cyril Despres. Sebastien Loeb vandt etapen, men Peterhansels tid var kun 1 minut og 31 sekunder dårligere – på 3. pladsen.

 

Roma tager ansvar

Nani Roma har nemlig for alvor taget ansvaret for, at sikre Toyota et topresultat, nu favoritterne er ude af billedet. Roma kørte sin Hilux i mål blot 44 sekunder langsommer end Loeb og spanieren er nu kun godt 5 minutter fra førstepladsen.

 

Det bragte ham op på 4. pladsen i rallyet, godt hjulpet af, at Mikko Hirvonen i den grad samlede op på de uheld og fejl, han ikke havde begået i rallyets første fase. Han for vild og mistede 43 minutter. Det kostede kun en enkelt placering, men der er 37 minutter op til Roma på 4. pladsen, det er ingen ønskesituation for MINI-køreren.

 

Giniel de Villiers har øjensynlig helt tabt pusten, han og co-driver Dirk von Zitzewitz misnavigerede ligeledes totalt og mistede en halv time på fredagens etape – Toyota holdet er nu mere end en time efter den førende Peugeot.

 

Barreda straffet og for vild

I MC-kategorien så alting rosenrødt ud for Honda køreren Joan Barreda Bort, indtil løbsledelsen i går aftes fandt ud af at han og flere andre Honda kørere havde tanket ureglementeret. Det bibragte dem 1 times straftid.

 

Oven i det for han i dag vild, mistede yderligere 37 minutter i forhold til dagens vinder og er nu sammenlagt faldet frit fra en 18 minutters føring til 12. pladsen, 1 time og 12 minutter efter den nye mand i spidsen, englænderen Sam Sunderland på KTM.

 

Sam Sunderland i føring 

Sunderland vandt dagens etape med et suverænt forspring på godt 7 minutter. Sammenlagt er forspringet 12 minutter til chileneren Pablo Quintanilla på Husqvarna.

 

Quintanilla ville, hvis han havde fulgt nogenlunde med Sunderland i dag have taget føringen. Han havde imidlertid, modsat englænderen, problemer med at finde vej, mistede over 18 minutter på prøven og må derfor indtil videre affinde sig med 2. pladsen.

 

Matthias Walkner fra Østrig havde det endnu vanskeligere med navigationen i dag og mistede over en halv time til Sunderland. Det sendte ham ned på 5. pladsen, hvorfra han har 29 minutter op til den førende brite.

 

Titicaca-søen

Lørdag fortsætter ruten mod nord i Bolivia forbi den berømte Titicaca sø, hvir overflade ligger i 3.800 meters højde. Der skal køres 772 kilometer i alt, hvoraf 513 kilometer er hastighedsetape igen i store højder og med masser af udfordringer. Når deltagerne når frem til den boliviske hovedstad, La Paz, skal der holdes en velfortjent pausedag.

Nani Roma i snak med Stephane Peterhansel - kun godt 5 minutter skiller de to Dakar-vindere.


Stillingen i Dakar efter dagens etape


Biler:

1. Stéphane Peterhansel/Jean Paul Cottret (FRA), Peugeot 3008 DKR, 14t05m52s.

2. Sebastien Loeb (FRA)/Daniel Elena (MCO), Peugeot 3008 DKR, +1m09s.

3. Cyril Despres/David Castera (FRA), Peugeot 3008 DKR, +4m54s.

4. Nani Roma/Alex Haro Bravo (ESP), Toyota Hilux, +5m35s.

5. Mikko Hirvonen (FIN)/Michel Périn (FRA), MINI John Cooper Works Rally, +42m21s.

6. Jakub Przygonski (POL)/Tom Colsoul (BEL), MINI ALL4 Racing, +59m55s.

7. Orlando Terranova (ARG)/Andreas Schulz (DEU), MINI John Cooper Works Rally, +1t04m49s.

8. Giniel de Villiers (ZAF)/Dirk von Zitzewitz (DEU), Toyota Hilux, +1t08m11s.

 

MC:

 

1. Sam Sunderland (GBR), KTM 450 Rally Replica, 15t22m05s.

2. Pablo Quintanilla (CHL), Husqvarna FR 450 Rally, +12m00s.

3. Adrien van Beveren (FRA), Yamaha WR450F, +16m07s.

4. Gerard Farres Guell (ESP), KTM 450 Rally, +20m57s.

5. Matthias Walkner (AUS), KTM 450 Rally Replica, +29m01s.


Sam Sunderland (KTM) fører MC-kategorien.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt