- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sebastien Loeb var som en fisk i vandet og vandt den første etape-sejr til den nye Peugeot 3008 DKR.


Dakar 2017 – Dag 2:

Loeb tager føringen på 275 km highspeed etape

Af Søren Clauding – 3. januar 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. etape i årets Dakar rally handlede om ”pure speed”. Groft set 275 kilometer ligeud over det flade argentinske landskab på vej mod San Miguel de Tucuman og i tilgift transportetape i rå mængder. Sammenlagt blev der kørt over 800 kilometer, ofte med hastigheder tæt ved 200 km/t. Det var noget, der passede de to-hjulstrukne 380 hestes Peugeot 3008 DKR buggyer og især den 9-dobbelte rallyverdensmester, Sebastien Loeb, som nu fører Dakar.

 

Forspringet er dog ikke på mere end 28 sekunder, for de nye Toyota Hilux viste sig også, at være yderst konkurrencedygtige på den lange etape. Faktisk så stærke, at det lykkedes gårsdagens vinder, Nasser Al-Attiyah, at køre sin Hilux i mål som nr. 2 – foran den næstbedste Peugeot, kørt af Carlos Sainz. Al-Attiyah havde en problemfri etape og sendte det første signal om, at den regerende World Cross Country Cup mester absolut har sejschancer i årets Dakar.

 

”Peter” på 7. pladsen

Ikke mindst den omstændighed, at sidste års vinder, Stéphane Peterhansel kun satte 7. bedste tid in sin Peugeot, næsten 7 minutter efter Loeb, kunne godt tyde på, at det er en sej udfordring for den 12-dobbelte Dakar-vinder, hvis han endnu engang skal øverst på skamlen.

 

Giniel de Villiers i den anden Hilux var mindre end et minut langsommere end Al-Attiyah, han blev nr. 4 på 2. etape og kørte et minut fra den nybagte Toyota-kører, Nani Roma. MINI’s to John Cooper Works Rally’er passede ikke til highspeed prøven – det vidste man på forhånd. Men det kostede Al Rajhi 5 minutter og Hirvonen 8 minutter, som kan være vanskelige at indhente igen – men det er på den anden side ikke anderledes end for Peterhansel…

 

Xavier Pons’s konkurrenceevne fra dag 1 blev stærkt reduceret, da han kørte galt med sin Ford Ranger. Han havde mistet et hjul og måtte afvente service-trucken for at kunne komme videre.

 

Toby Price tager føringen

I MC-kategorien viste Toby Price, at trods førstedagens 17. plads, er han fortsat storfavorit. Han besejrede alt og alle og kørte sin KTM i mål næsten 4 minutter hurtigere end nr. 2, Hondas Paulo Goncalves.

 

Egentlig var det Matthias Walkner, der tog 2. pladsen, men han fik en tidsstraf på 5 minutter (i skrivende stund vides ikke hvorfor) og er nu nr. 11 i rallyet – en placering han let vil kunne forbedre markant undervejs i rallyet.

 

Xavier de Soultrait indikerede, at gårsdagens hurtigste tid, uanset tidsstraf eller ej, ikke var en tilfældighed. Han satte 3. bedste tid på sin Yamaha, men havde Sam Sunderland så tæt bag sig, at han i den samlede stilling må nøjes med 4. pladsen – indtil videre.

 

Op langs Andesbjergene

Onsdag vender deltagerne kursen mod nord og kører 780 kilometer langs Andesbjergene. Af de 780 km er de 364 hastighedsetape. Prøven afvikles i store højder og byder på de første regulære off-road sektioner der i praksis vil begynde at skille fårene fra bukkene. Temperaturerne er i øvrigt meget høje på de kanter – omkring de 35-40 grader Celcius.

Nasser Al-Attiyah tog 2. pladsen på 2. etape i sin Toyota Hilux.


Stillingen i Dakar efter dagens etape


Biler:

1. Sebastien Loeb (FRA)/Daniel Elena (MCO), Peugeot 3008 DKR, 2t33m31s.

2. Nasser Al-Attiyah (QAT)/Matthieu Baumel (FRA), Toyota Hilux, +28s.

3. Carlos Sainz/Lucas Cruz (ESP), Peugeot 3008 DKR, +1m56s.

4. Giniel de Villiers (ZAF)/Dirk vin Zitzewitz (DEU), Toyota Hilux, +2m05s.

5. Nani Roma/Alex Haro Bravo (ESP), Toyota Hilux, +2m56s.

6. Yazeed Al Rajhi (SAU)/Timo Gottschalk (DEU), MINI John Cooper Works Rally, +5m12s.

7. Stéphane Peterhansel/Jean Paul Cottret (FRA), Peugeot 3008 DKR, +7m26s.

8. Mikko Hirvonen (FIN)/Michel Périn (FRA), MINI John Cooper Works Rally, +8m49s.

9. Erik van Loon/Wouter Rosegaar (NLD), Toyota Hilux Overdrive, +9m36s.

10.Romain Dumas/Alain Guehennec (FRA), Peugeot 3008 DKR, +9m58s.

 

MC:

1. Toby Price (AUS), KTM 450 Rally Replica, 3t07m17s.

2. Paulo Goncalves (POR), Honda CRF 450 Rally, +2m54s.

3. Sam Sunderland (GBR), KTM 450 Rally Replica, +3m23s.

4. Xavier de Soultrait (FRA), Yamaha WR 450 F, +3m41s.

5. Pablo Quintanilla (CHL), Husqvarna FR 450 Rally, +4m26s.


Toby Price er klart i føring.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt